Наско в ръцете на баба си Снимка: bTV
fallback
Онкоболна майка отказа лечение за заболяването си, за да спаси и роди здраво бебе.
 
26-годишната Миглена почива скоро след раждането на момченцето си, а за него и сестра му се грижат родителите й. Бабата и дядото искат да осиновят децата, но условията, в които живеят са мизерни. 
 
Преди две седмици Марияна и Слави Георгиеви погребват дъщеря си в сeло Злати войвода. В началото на бременността й лекарите откриват рак, но тя отказва лечението.
 
Двамата поемат грижите за 6-месечния Наско и 3-годишната Борислава. Живеят с детските добавки и една инвалидна пенсия от 130 лв. След плащането на месечните сметки им остават 60 лв. 
 
"За нас може да няма, но за тях трябва да има", категоричен е дядо Слави пред bTV. Баба Марияна готви понякога грах или доматена каша с кюфтета.
 
Бащата живее в Сливен. Той още не е припознал бебето. Според възрастните хора, виждал децата рядко и почти не помагал. Бабата и дядото са притеснени, че ще се опита да им ги отнеме. По думите на Марияна той работи, но харчи само за алкохол, а за децата не е купил нищо.
 
Двамата възрастни се надяват социалните служби да отпуснат пенсии на децата. В същото време от сдружение "Да прегърнем дете" се обърнаха за помощ в социалните мрежи
 
Майки от Сливен, съседи и познати на семейството вече осигуриха дрешки за децата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

анонимко

преди 7 години

До Врабчене е хвалба, но нямам намерение да се оправдавам пред фалшив патос пред целия свят. За някой хора е по важно да дадат всичко което могат на близките си хора, а не бройката. Вместо да давате акъл правете деца (задължително над 3!) , а не пишете по форуми какво трябва и какво не!

21

BG

преди 7 години

До menАко нямаш деца по добре не коментирай

20

Анонимен

преди 7 години

Бабата си я бива на първо четене.Много е запазена и се предполага че ще свърши работата която се очаква от нея.Тя ще ги отгледа и въспита нооооо,ще трябват и пари и това е задължение на държавата.Ама тя нашата държгава нали знаете ............?

fallback