Снимка: Булфото, архив
fallback

"Национална съпротива" тръгва на поход срещу незаконните мигранти. Причината - ежедневните обири, нападения, че дори и убийства в районите, където се навъртат много нелегални.

Oще по темата

На 7 октомври от 20:00 ч. около 200 – 3000 души ще тръгнат на шествие от площад "Св. Неделя", ще минат през бул. "Мария Луиза" и ще спрат на Лъвов мост, за да покажат на чужденците, че там живеят българи, а те не са желани.

"Призоваваме всички, които искат да дойдат и да ни подкрепят, защото в този район вече останаха само нелегални, българите ги е страх да минават оттам", обясни пред Dnes.bg мотивите за шествието, което ще е под наслов: "Да освободим Лъвов мост от ислямистите" председателят на "Национална съпротива" Благовест Асенов.

"Нека всеки, който носи българско сърце, да дойде и "докле е мъничка змията с крака да й строшим главата, свободни да се назовем", призова той.

Обикновено проявите на националистите не минават без напрежение, а според Асенов и това шествие няма да е по-различно от другите им мероприятия.

Въпреки това той е категоричен, че момчетата от "Национална съпротива", ще направят всички възможно, за да защитят българския интерес.

"Хората, които живеят в района на Лъвов мост сами потърсиха помощна ти. При нас дойде една жена, която е обирана три пъти от един и същ арабин и полицията нищо не е направила. След това дойде и едно момче, което ни показа къде ножът на обирджията е прерязал врата му. Чухме дори за случай на убийство, за което никой не е разгласил. Хората няма на кого да разчитат и заради това ни потърсиха", обясни лидерът на националистическото движение.

Той е категоричен, че ако и от други райони ги потърсят, пак ще помогнат, но след неприятностите, които са си имали с местните от софийския квартал "Орландовци" и село Катуница заради напрежението с ромите, без покана вече не отиват никъде.

"Там първо ни викаха, после ни гониха, после пак ни викаха и сега ходим само там, където сме желани", отсече Асенов.

А от "Национална съпротива" не са се присъединили към протеста на ВМРО, НФСБ и "Атака" пред бежанския център в кв. "Овча купел", защото това било политически PR.

Че проблеми с нелегалните мигранти има, знаят всички, а страхът от нападение от бежанци расте. Въпреки че МВР ежедневно провежда акции срещу нелегалните и задържа стотици на седмица, се оказва, че броят им не намалява.

Доскоро сборният им пункт беше около джамията и Лъвов мост, но от няколко седмици мигрантите превзеха и Сточна гара. С това е наясно и полицията, която прави проверки и там, но чужденците твърдят, че имат документи и просто чакат автобуса за бежанския център във Военна рампа.

Оказва се, че част от мигрантите, които се навъртат в Сточна гара, са дошли от лагера в Харманли, а с тяхната поява и напрежението в квартала нараства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

Български син

преди 7 години

С вас съм момчета , с моето мачете ще подкрепим похода . ЗА БЪЛГАРИЯЯЯ !!!

100

РОССИЯ

преди 7 години

това бе желанието на баба меркел .а чичо сем излюпи тези терористи и развали ес икономика най напред с санкциите за русия после десерт със бежанците с един куршим два заяка.а господата българи някои си защитават меркл и сем

99

Анонимен

преди 7 години

Време е да кажем на ***, ч няма да могат повече да ни се качват на главите, изпълнявайки тъпотиите на стари и нови господари и паридатели.Писна ми от КОРУМПЕТАТА тип "КОЙ"!Пеевци, БКП-вци, ***, Дриспесари и лютфита... всякакви знайни и незнайни простако-крадливци е време да се омитат, докато са още здрави и цели!Писна ни!!!

fallback