Снимка: Bulgaria ON AIR

Вече не е модерно да се демонстрира, че си богат. Едно време бяхме наивници и луди. Оказа се обаче, че просто сме упорити хора, които постепенно създават онзи капитал, който не е моят капитал, а капиталът на моята държава, каза в Денят ON AIR по Bulgaria ON AIR бизнесменът Стефан Шарлопов.

По думите му да бъдеш милионер с пари, които получаваш от банка, без да обезпечиш, това е онази червена олигархия, която създаде подобен тип кръгове, които се или ги сгромолясаха.

"Аз не обичам да получавам пари, които трябва да върна после с условие. Не обичам да изпълнявам условия", категоричен бе той.

Бизнесменът каза още, че в България има много заможни хора, които имат бял бизнес и коректни пари.

Шарлопов сподели, че скоро му се е случило да не прецени правилно своите активи и уточни, че чувството да дължиш 15 милиона на банката, е много интересно.

Според него основният въпрос при заможните хора е да не си загубят името, а не толкова някоя провалена сделка или проект.

Гостът сподели, че семейството му е било голяма опора за него, когато е бил в трудни моменти и под напрежение.

"За мен е смешна демонстрацията на парите. Парите за мен са инструмент, с който мога да създам нещо. За някои хора парите не са инструмент, а само комплекси, аз комплекси нямам", настоя бизнесменът.

Той каза още, че често е получавал нож в гърба, но никога не съди другите, защото "съди оня горе".

Шарлопов посочи, че набляга на работата с интуицията си, отколкото на разума, защото именно тя е връзката с Бога.

"Чета, наблюдавам се и наблюдавам хората около мен. Винаги съм рискувал. Няма едно нормално нещо, което да съм направил без да съм рискувал и затова съм бил обявен за луд. Рискът е правопропорционален на предадената стойност. Имаш ли издръжливост, концепция и знания, можеш да завършиш процеса до край. Ако имаш печелиш, ако нямаш- гледаш", обясни бизнесменът.

В коментар на думите на руския депутат, че ще купи България, Шарлопов през смях каза, че "идиотите са повече от китайците" и допълни че, "за да купиш нещо, то трябва да се предлага, а България никога не е била на пазара".

Според него ние сме по-необходими на руснаците, отколкото те на нас.

"Пари има, колкото искате по този свят, а изказването на този депутат е било на три водки или простотия", категоричен бе Шарлопов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase