Снимка: архив Булфото
fallback

Кога и откъде 47-годишният Георги Георгиев е купил бензина, с който се самозапали, прегръщайки колежката си Юлиана Бонева? Това е основният въпрос, който изясняват столични криминалисти за инцидента от четвъртък, когато мъжът и жената пламнаха в офис на фирма на ул. "Люлин планина" в София.

Двамата се скарали по обяд, а минути след кавгата Георги изхвърчал от офиса за 20 минути. Една от хипотезите е, че именно тогава 47-годишният мъж е отишъл до бензиностанцията срещу "Пирогов" и е купил запалителната течност, пише "24 часа".

Oще по темата

Когато се върнал в офиса се залял и се отправил към нищо неподозиращата жена. След секунда обаче милият жест придобил различно значение, защото мъжът се запалил.

Колега на двамата се притекъл на помощ. Междувременно в офиса пламнали хартии и пердета, служителите изключили тока. В следващите минути пристигат 4 пожарни коли и 3 линейки.

"Беше нещо ужасно. Видях как изнесоха два въглена. По Юлиана и момчето не беше останал и сантиметър кожа", разказва свидетел на минутите след драмата.

Повечето служители били шокирани, трябвали им успокоителни, за да успеят да дадат показания. Фирмата дори е предложила да се наеме психолог, за да се справят с преживяното.

А разследващите нищят дали Георги е планирал действията си. Изискването бензин да се налива само в специални туби кара следствието да смята, че Георги е планирал посегателството. Не така мислят обаче криминолози.

"Смесил е омразата и свръхотдадеността Това не е планирано престъпление. Най-вероятно афектиран от скандала, Георгиев е запалил себе си и любимата си, която го е отхвърлила", смята криминалният психолог Калин Гайдаров.

"В неговата глава тя е негова. Дори на биохимично ниво се получават функции, които влияят на поведението, аргументира се той. Няма специфичен профил на личността, отговарящ на това деяние", каза психологът. По думите му това е една трагедия, която е можело да бъде избегната.

В прокуратурата е образувано следствено дело срещу неизвестен извършител. Георгиев и Бонева са в "Пирогов" с 90% и 80% изгаряния. Борбата за живота им продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 7 години

"Дори на биохимично ниво се получават функции, които влияят на поведението, аргументира се той."Тоя *** така коментира биохимичните "нива", сякаш това са някакви светофари и блъскащи колички, които се виждат с очи и на които се правят статистики и анализи.

41

Анонимен

преди 7 години

R.I.P.

40

maz

преди 7 години

80-90% изгарания.По добре да не оцелеят

fallback