Снимка: архив, Булфото
fallback

Скенерът не откри нови аневризми на кръвоносните съдове в мозъка на Димитър Цонев, съобщиха от Военномедицинска академия, където той е от неделя вечерта. 56 -годишният журналист е в реанимацията, след като претърпя масивен инсулт.

Oще по темата

По думите на лекарите състоянието му остава тежко. След като в понеделник бе сложен клипс на единия от кръвоносните му съдове и така аневризмът бе неутрализиран, медиците му правят често изследвания с образна диагностика, за да открият и други такива образувания, които биха застрашили живота му.

Той е наблюдаван от корифея по мозъчни аневризми и екипа му д-р Мирослав Лилов. Към момента състоянието му е стабилизирано, но лекарите се въздържат от по-нататъшни прогнози. Основната причина е, че не е изтекъл критичният първоначален период от появата на хеморагичния инсулт.

Аневризмите са разширения на артериални кръвоносни съдове - най-често в мозъка и по аортата, които с времето се разслояват и при напрежение може да се пръснат. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

айде стига

преди 7 години

Освен, че е син на баща си и на майка си, с какво е известен, та ни го натрапвате? Както натрапвате и щерка му. Поне няма да го гледам, как се лигавеше пред гостите, които канеше и "интервюираше безпристрастно".

7

Анонимен

преди 7 години

Този човек като излезе от болницата да си оправи храненето и ще оздравее!

6

Радио Ереван

преди 7 години

Цоцонев, Цоцонев... Свърши цоцането бате. Голяма арменска уста няма да плямпa вече. Всеки майстор си намира Майстора. Всичко се плаща, някои плащат още тук, на Земята...

fallback