Снимка: Булфото, архив
fallback

Значително подобрено е състоянието на гимнастичката Цветелина Стоянова, за която се грижат в Неврохирургията на спешната университетска болница "Пирогов".

Oще по темата

Макар и с усилия тя се изправя, опитва се да стъпва, говори, радват се близките й и лекуващият я екип, пише "24 часа".

21-годишното момиче прекара повече от месец в централната реанимация на болницата, след като полетя от шестия етаж на блока си в столичния квартал "Надежда" на 14 юни.

Веднага след инцидента се наложи да бъде оперирана и далакът й да бъде изваден заради тежък кръвоизлив.

В началото състоянието на шампионката беше изключително тежко. Толкова нестабилно, че лекарите не се ангажираха с прогнози, въпреки че за Цвети се грижеха най-добрите спешни лекари - реаниматори, хирурзи, невролоз, национални и републикански консултанти на България.

Имаше опасения, че тежките травми може да доведат до парализи. Наложи се операция на гръбнака.

В началото на август Цветелина беше преместена в Клиниката по неврохирургия, където продължава лечението и рехабилитацията й.

Засега състоянието й е значително подобрено, но терапията ще продължи още дълго, тъй като възстановяването изисква системни усилия за дълъг период от време.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

СЛУЧАЕН ПОЛЕТ!!!!!

преди 7 години

ОБИЧАМЕ те!!!!!

17

СЛУЧАЕН ПОЛЕТ!!!!!

преди 7 години

Един позитивен знак най-сетне !!!!!!!!!!!!!!!Една позитивна НОВИНА!!!!!!!!Дерзай МОМИЧЕ напред И нагоре И НИКОГА НАДОЛУ!!!!!!!!!!!!!

16

Анонимен

преди 7 години

Трябва да се оправи, че тая олимпяда свършва и идва друга, а баба Иляна ще точи зъби за още мангизи от БОК, МОК и чичо и

fallback