Снимка: Facebook

Гимнастичката Цвети Стоянова днес ще бъде преместена от Централна реанимация в Неврохирургията на "Пирогов", съобщиха от болницата.

Месец и половина след като полетя от шестия етаж на блока си в столичния квартал "Надежда" световната шампионка с ансамбъла от Измир 2014 показва значителни подобрения.

Припомняме ви, че на 14 юни тя бе докарана по спешност в университетската болница с политравма - руптура на далака, в резултат на която имаше сериозен кръвоизлив.

Екипът на проф. Николай Габровски извърши голяма по обем интервенция на тежкото счупване на гръбнака й с притискане на нервните структури.

Операцията беще успешна и Цвети се възстанови. По време на престоя й в "Пирогов" лекарите я лекуваха по най-съвременните стандарти на медицината.

Медиците обявиха, че бъбрецитей функционират добре, диша самостоятелно, като е отделена от апарата, в който беше включена. Дупката в трахеята й вече е запечатана.

Планираната първоначално операция на шийните прешлени не бе назначена, тъй като Цвети показа подобрения и в това отношение.

Тя вече говори, но лекарите я ограничават. Миналата седмица се появиха информации, че Цвети дори е казала "Татко, обичам те" на своя баща - боксовия треньор Йордан Стоянов.

Трагедията с Цвети се случи на 14 юни – часове преди ансамбълът ни по художествена гимнастика да излети за състезание за Израел.

Версиите за решението й да полети от шестия етаж бяха от това, че е била изхвърлена от отбора до любовно разочарование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase