Снимка: Кадър bTV

Бой, тормоз, заплахи, палежи. Това е ежедневието за хората от дупнишкото село Крайници, които са пропищели от агресията на двама братя, единият с психически проблеми, многократно осъждан и пускан на свобода.

Местните се страхуват от 37-годишния Николай, който ходи с нож и заплашва с убийства. Не по-малко агресивен е и брат му, който пък кара и без книжка.

"Това се рецидивисти, които трябва да се приберат, нямат място между хората. Крадат постоянно, заплашват хората, заведение запалиха", оплака се пред bTV мъж от селото.

Собственичката на въпросното заведение разказа, че е имало скандал, Николай е хвърлял камъни по заведението, тя се обадила на тел. 112.

"Дойде полицията, но той е като приятел с тях, заплаши ме, че ще запали заведението, аз им казах, те ми се изсмяха и си отидоха, а Николай запали караваната през нощта", оплака се жената.

Кметицата на селото потвърди, че местните непрекъснато й се оплакват, тя веднага подава сигнал в полицията, но реакция няма.

"На два пъти беше задържан Николай, но веднага го пускаха", добави тя.

Бащата на двамата агресивни мъже също е жертва на насилието им. Многократно е бил пребиван, ръган е с ножове, дори му е отхапан пръста.

Според негов съсед го е страх да говори, защото веднага ще бъде пребит от синовете си.

"Аз помагам на полицията да го задържи, а те веднага го пускат, нали трябва за 24 часа да стой в ареста", оплака се бащата.

Той добави, че 37-годишният Николай психически не е добре, по един път в годината му се случва да става много агресивен и трябва да лежи в психиатрия, но никой не го прибира.

От прокуратурата обещаха, че до три дни ще поискат аргесивният мъж принудително да бъде настанен за лечение в психиатрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase