Снимка: архив, БулФото
fallback

Лидерите на "Атака" и на НФСБ Волен Сидеров и Валери Симеонов дадоха подкрепата си за това Красимир Каракачанов и Явор Нотев да бъдат кандидатпрезидентската двойка на обединените патриоти на изборите през ноември.

Oще по темата

"Формулата инициативен комитет и кандидатпрезидентска двойка, която да бъде подкрепена от партии, е добра, защото дава възможност за по-широка периферия и включване на непартийни организации и личности", каза Сидеров. 

Сполед него тази двойка има възможност да постигне добър резултат.

Сидеров е категоричен, че България има нужда от друг тип президент и вицепрезидент. "Такива, които да представляват патриотизма и една друга визия за България - с повече суверенитет, с повече самочувствие и правилно виждане за националния интерес", каза Сидеров. 

Той обясни, че с доскорошния си опонент Валери Симеонов вече работят заедно. "Това не са личностни отношения. Ние сме влезли в политиката с идеи. И той, и аз това го разбираме и заради тях ще работим. Иначе какво ще оставим?", каза лидерът на "Атака". 

Той обясни, че идеята е да се получи обединен патриотичен блок и на следващите парламентарни избори.

"Виждате, че моментът е кризисен, той изисква снижаване на конфронтацията и укрепване на държавата", каза още националистът. 

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов съобщи, че и НФСБ са взели решение за подкрепа на кандидатурата му и тази на Явор Нотев, който е депутат от "Атака".

"Току-що разбрах, че НФСБ подкрепят тази инициатива. Благодаря им, те направиха един сериозен жест, който оценяваме", каза Каракачанов. 

Явор Нотев обясни, че общата кандидатпрезидентска двойка е свързана с обединението на патриотите, което "отдавна чукаше на вратата и трябваше да бъде направено в интерес на България".  

Номинираният за кандидат за вицепрезидент обясни, че са важни ценностите, които с Каракачанов ще защитават, а резултат щял да дойде от самосебе си. 

Шефът на групата на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов хареса идеята за патриотично обединение.

"Нужно е джентълменско поведение, за да има смислен дебат по темите, които вълнуват българските граждани", каза той. Цветанов обаче обясни, че кандидатите на ГЕРБ ще са най-добри и кампанията ще го покаже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

в

преди 7 години

Никога ДС служител!

66

замислен

преди 7 години

Да подкрепя ли кандидат-президентската двойка на " най-големия разпространител на гей-порно на Балканите и на перхидроления пиян пудел"?!!!/в кавичките са думи казани от Парламентарната трибуна/

65

y

преди 7 години

бих гласувал само за Карбовски...

fallback