Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Терористи посегнаха на католически свещеник във Франция. Много анализатори определиха това действие като "война на религиите". Това заключение обаче е прекалено прибързано, смята отец Ангел Ангелов, протосингел на Софийската митрополия.

Oще по темата

"Да, наистина светът пощуря и това, което се случи във Франция е обезпокоително. Много ми се иска да разберем в крайна сметка защо стана това противодействие и защо Изтокът по такъв начин се обърна към света като знаем преди години, че всичко беше в спокойствие и мир. В крайна сметка кой е този, който постоянно въздейства и настройва хората един срещу друг", попита отец Ангелов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Има някаква омраза, която се насажда, коментира духовното лице. Според него по никакъв начин обаче не може да се обвиняват тези, които изповядват исляма, защото няма истинска религия, която да проповядва омраза.

"Не знам какво става, но искам онези прекрасни отношения, които са били преди между християните и представителите на исляма да се запазят и да продължат. България го е показала - толкова години сме живели заедно и сега живеем заедно", обясни отец Ангелов.

Той е обезпокоен от това, че някой не желае този мир. Според него за сигурността в църквите трябва да помисли държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Анонимен

преди 7 години

до:80 В момента нямам време да търся Аятите,но това беше е по време на война,няма как да цитираш Аяти без да знаеш причината за тяхното ниспослание!Има Аяти,които са за определена случка и в определено време,тези Аяти са точно такива!Моля не четете само това,което ви отърва!

72

https://youtu.be/HIe

преди 7 години

https://youtu.be/HIeG_0WfaJwаБЕ, ВИЕ НЕ ИЗПРАТИХТЕ ЛИ КЛИПА НА СВЕТИЯ ОТЧЕЦ?

71

До 80 православен бъ

преди 7 години

Това което си цитирал е ужасно вярно. Чел съм го хиляди пъти и немога да проумея как може да има и.диоти които още да не са разбрали къде се крие причината за ислямската агресия.А тя е в корана. Той така е заложен. Първо е насилието ,войната, мюсюлманите побеждават и чак тогава има мир, но само ако другите се примирят с тях и с тяхната ръководна роля.Най - голямата заплаха за мира е исляма.Част от мюсюлманите са мирни въпреки исляма а не заради него. Няма мирен ислям,винаги ще произвежда насилие

fallback