Снимка: архив Булфото
fallback

Задължителната казарма няма да бъде връщана в България. Това обяви шефът на военната комисия в парламента Валентин Радев.

Проектът за връщане на задължителната наборна служба за 6 месеца бе внесен от ВМРО преди две седмици.

Според воеводите връщането на казармата се налага заради рязкото влошаване на параметрите на сигурността в цяла Европа.

"Връщане на казармата няма да има. В този вид, в който е била някога наборната служба, няма как да се върне", каза Радев пред bTV.

Oще по темата

Той обясни обаче, че всички добри идеи на партньорите ще бъдат подкрепени. Така например ГЕРБ ще застанат зад доброволното военно обучение на младежите и девойките. И тази промяна вероятно ще намери място в закона за резерва.

Радев смята, че казармата няма как да се върне по финансови причини, но и не само заради тях.

"Трябват ни професионалисти в армията. Светът е дигитализиран и доста по-сложен", настоя шефът на военната комисия.

Той информира, че България подсилва границата си с Турция с военни: "Случва се нещо в двора на съседа, нормално е".

Радев обясни и че страната ни не е обидена от това, че Сърбия укрепва границата си с България, защото смята, че пропускаме мигранти.

"Границата ни е относително сигурна и се справяме много по-добре от нашите съседи. Това не го казваме ние, а самите мигранти", обясни още депутатът. Той допълни, че мигрантският натиск върху страната ни е намалял.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

хор

преди 7 години

Ние младите се махаме на мига от сега го казван да си го знайте махаме са и няма и да чуйм повече за тая изметска дупка булгария *** останете си само офицери и генерали и са бийте с сопи по голите *** да видим кой може повече всичко това за медал от демон чиято алчно никога не ще бъде задоволена у У!

62

Шоп

преди 7 години

До КрайДостатъчно е 6м. интензивно военно обучение, физическа подготовка и ПАТРИОТИЧНО възпитание на всички български мъже.---------------Всичко това не може да стане за 6 месеца - и военно обучение, и ФП, а за патриотизъм е излишно изобщо да се споменава. Дори във Военната академия "Раковски", на курсистите им преподават мухлясали русофилски мозъци.

61

До Анонимен 74

преди 7 години

Така излиза - нещо като даскало.Но като помислиш, хлапетата в някои държави ходят през ваканциите на скаутски лагери и там се обучават на доста неща.А нашите? Могат ли например да оцелеят, ако се изгубят в планината и 1 седмица не го намерят? Повечето американчета са научени какво да правят.Помните ли преди години, когато някъде зад граница беше станал пожар в голям хотел? После вестниците писали, че само българите тръгнали през пламъците, защото не знаели как е правилно да се постъпи!

fallback