Снимка: БТА

Патриарх Неофит и пловдивският митрополит Николай осъдиха насилието през последните дни, което заля Франция и Турция. Двамата духовници изразиха надежда кървавите събития от терора в Ница, както и от опита за преврат в Турци, да останат в историята.

Още по темата

Главата на Православната ни църква отправи и послание към българския народ: "Да вярва и спасен ще бъде”, каза Негово Светейшество патриарх Неофит.

На въпрос на Dnes.bg за какво трябва да се моли българският народ, след като става свидетел на случващото се в съседна Турция и това във Франция, той отговори: "За мир по цялата земя".

Темата с терора и опита за преврат беше коментирана и от пловдивския митрополит.

"Призовани сме от Христос да се молим за мир и да живеем в такъв с всички човеци”, каза Дядо Николай.

В навечерието на празника на митрополитския храм „Света Марина” в Пловдив беше посрещната частица от ръката на свети Великомъченик Георги Победоносец. Светите мощи пристигнаха по покана на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

Стотици граждани и десетки свещеници се включиха в литийно шествие  по Главната улица на Пловдив. С него беше пренесена частицата от мощите, която пристигна от Гърция.

По случай празника, в Пловдив пристигна Негово Светейшество патриарх Неофит. Той оглави празничната архиерейска вечерня. Храмът Света Марина се оказа тесен, за да побере всички желаещи да се докоснат до мощите на Свети Георги Победоносец.

Утре от 9 часа патриархът ще оглави нова служба. Светите мощи ще останат за поклонение в Пловдив до края на неделния ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase