Ангел Калеев. Снимка: Facebook
fallback

Нападателят на ромско момче в село Овчеполци сключи споразумение с прокуратурата за 11-месечна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок, което бе одобрено от районния съд в Пазарджик, съобщи "Труд".

Ангел Калеев от село Овчеполци се призна за виновен в това, че е удрял 17-годишния Митко Йонков заради етническата му принадлежност и му е нанесъл леки телесни повреди по хулигански и ксенофобски подбуди.

Случаят е от април т.г., когато Калеев пресреща Митко на улица в селото. Търси повод да го набие и го намира в думите му, че двамата като циганин и българин са равни.

Oще по темата

За да докаже, че не са равни, той започва да удря и да рита в главата и гърдите мургавия младеж.

Следват реплики: "Легни", "Стани", които се изпълняват от момчето от страх да не би положението да стане по-лошо.

И по-лошото не закъснява – биячът бута ромчето и започва брутално насилие, подкрепено от викове: "Аз циганин ли съм?", и го повтаря докато момчето не му отговаря, каквото той иска да чуе: "Не си".

"Ако реша да те отрепя, какво ще те правя, бе?", пита Калеев и въргаля момчето но улицата.

Ромчето не се съпротивлява, докато насилникът го налага. Биячът сам заснема сцената с телефона си я качва във Facebook, за да се хвали на приятелите си.

Припомняме ви, че в края на април Районният съд в Пазарджик освободи под гаранция от 500 лева 24-годишния бияч.

Ангел Калеев бе привлечен като обвиняем от прокуратурана за нанасяне на лека телесна повреда, нанесена по хулигански и ксенофобски подбуди на 17-годишно момче от същото село.

Магистратите считат, че има обосновано предположение за извършване на деянието от Ангел, но че няма опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление. Сега вече има и присъда – условна!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

ПАЗАРДЖИК

преди 7 години

ако има такива желаещи биячи да си правят клипчета да ходят в пазарджик махалата.нито клип ще снима нито телефон ще има а той самият ще е в спешното отделение на бърза помощ

26

Анонимен

преди 7 години

До Чикънщото е *** като всички патриотари

25

Анонимен

преди 7 години

До Gost"НЕ сме равни. Питам кой българин си строи къща, където си реши,естествено напълно безплатно,да му прокарат ток и вода...."Прав си, не сме равни.Най лошото е че за това не са виновни *** а ние.А разрешаването на този проблем не е побой над един видимо умствено изостанал човек.Това начинание на Ангелчо трябва да се накаже и не само.(има нужда от лекар)А побоят трябва да се нанесе над всички политически партии вообще.(от БСП-та до АТА-ки и ДПС-та ГЕРБ-и)

fallback