Снимка: АЕЦ "Козлодуй"

Освободеният преди ден директор на АЕЦ ”Козлодуй” Димитър Ангелов отрече обвиненията срещу него за участие в офшорка и за нагласени търгове.

”В живота си не съм имал никакви фирми, ама никакви и каквото и да е участие във фирма нито в България, нито в чужбина, нито в не знам кой край на света”, коментира Ангелов пред БНТ.

Още по темата
Обвиненията към него бяха отправени от независимия депутат Георги Кадиев. Той дори показа документ, който според него доказва участието на Ангелов в офшорна фирма. По искане на депутата днес темата бе коментирана и от премиера в парламента. Борисов обясни, че срещу бившия директор вече тече разследване по сигнала на Кадиев.

Според Ангелов обаче представените от Кадиев документи по никакъв начин не доказват участието му в офшорки. На въпрос знае ли за започналото разследване срещу него, Ангелов отговори, че не е запознат.

”Нямам информация да има такива разследвания, дори съм написал в свое становище, че атомната централа е отворена към всякакви проверки”, каза той.

Според шефа на АЕЦ "Козлодуй" Кадиев го напада, защото жената на депутата, която има две фирми за търговия с ток, е отпаднала през миналата седмица от търгове на АЕЦ-а.

Кадиев пък отвърна, че неговият сигнал срещу Ангелов е от преди фирмите на жена му да отпаднат от търговете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase