Снимка: кадър БНТ
fallback

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира престрелката от вторник следобед, при която служители на реда и обирджии влязоха в преследване из столичния квартал "Разсадника". При престрелката единият от крадците, който е бивш служител на реда - Ицо Полицая, беше убит от органите на реда. 

"Tози служител дори, когато приключат всички процедури, трябва да бъде награден. Защото знаем на каква опасност е бил изложен", коментира пред БНТ заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Oще по темата

"Особено сега с тези терористични актове, знаем на каква опасност се излагат полицаите", коментира още той опасенията, че е възможно полицаят, изпълнил служебните си задължения, да бъде обвинен.

"Той трябва да бъде подкрепян от своите ръководители и от цялото общество", настоя бившият МВР шеф.

Цветан Цветанов коментира и промените в законодателството, които засягат бежанците.

"Много са държавите, които започват промени на своето законодателство и имат подобни закони. Преди 2 седмици в Полша бе прието подобно антитерористично законодателство, в Израел се обсъжда", посочи той и заяви, че първенец в това отношение е Великобритания.

"Ще предложим законодателство, което да гарантира сигурността на българските граждани", категоричен бе Цветанов.

Що се отнася до пенсионирането на полицаите, Цветанов коментира: "При напускане на МВР изплащаме 20 заплати, но при положение, че има 25 години в системата, за да има равнопоставеност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Биратаа Мишко

преди 7 години

Още една гениална идея родена от корифея на милиционерската мисъл..А тези заради които България е осъдена пак заради "изпълнения и ПРЕизпълнения" на "служебни" задължения...ТЕ какво заслужават....АЕто тук Цвъ.Цвъ води Б.Б със 7:1....само до сегаможе би и сега трябваше да използват РПГ ...Само господ е опазил да се размине без невинни жертви и това уж ПРИ ПЛАНИРАНА АКЦИЯ И КОНТРОЛИРАНИ "ОСТРИЕТА"...ДОКОГА всеки провал и издънка СТЕ СЕ ПРЕДСТАВЯ ЗА СТАРАТЕЛНО ПРИГОТВЕНА И ПЛАНИРАНА АКЦИЯ !!!

10

Анонимен

преди 7 години

Ква награда бе Цецо-о-о-у! Нали това му е работата. Пък в крайна сметка ако сте решили да му благодарите,вземете и му покрийте разноските по хонорара на адвоката и то без да се хвалите много много.

9

Анонимен

преди 7 години

а награда за задържането и доживотната присъда на очите,козела,магарето и сие..КОГА???

fallback