Снимка: Булфото, архив
fallback

Забрана на насрочения за 18 юни гей парад в София поиска общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера със сигнал до кмета на София Йорданка Фандъкова, директора на СДВР ст. комисар Младен Маринов и председателя на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева.

Oще по темата

Аргументът, който Контрера посочва като основен за забрана на провеждането на такъв парад е, че в него участие вземат непълнолетни лица, което е в противоречие не само с морала и традиционните ценности, но е в несъответствие с българското законодателство.

Той се позовава на текстове от Наредбата за специализирана закрила на деца на обществени места, според които е забранено допускане на деца, там където се представят програми с еротично или порнографско съдържание, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Друг мотив на Контрера срещу провеждането на София прайд е, че органите не биха могли да гарантират опазването на обществения ред.

Той цитира текстове от Закона за събранията, митингите и манифестациите, според които е законосъобразно и целесъобразно мероприятието да бъде забранено.

Според него забраната може да бъде наложена и заради нарушаване на правата и свободите на другите граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Анонимен

преди 7 години

НЕ ПИПАЙТЕ ГЕЙОВЕТЕ- ТЕ НЕ ПРЕЧАТ НА НИКОГО- НЕ ПРОПОВЯДВАЙТЕ ФАЛШИВИ ЦЕНОСТИ, А ВМРО ДА ЛЪСКАТ ОВЕХТЕЛИЯ PR С НЯКОЙ ДРУГ.

105

Анонимен

преди 7 години

Оставете го гей парада! Забранете чалгата-тя подкопава морала!

104

Анонимен

преди 7 години

Действително, най-важният аргумент е, че парадът се провежда точно на Черешова Задушница, което е както се каза по-долу нарочно подигравка с православния празник. Няма да ни оставят на мира да почетем мъртвите си, тяхната м..а сата.н.и.н.ска. Няма да стъпя в центъра, имам си друга работа.

fallback