Снимка: bTV
fallback

Дни преди да навърши 21 г., Виктор Емануилов се самоубива. Близките му обвиняват полицията в бездействие и искат да знаят дали ще има наказани, съобщава bTV.

Виктор Емануилов, който е бил в тежка депресия прави, опит за самоубийство пред очите на сестра си, а след неуспеха, бяга от вкъщи.
 
На сутринта от Трето районно се обаждат на момичето, че брат ѝ е задържан. „Отидохме в ареста, оставихме му дрехи, храна...”, разказва сестра му Емануела Емануилова. От полицията отказали на близките да разговарят с Виктор.
 
За срещата било нужно разрешението на разследващия, но в продължение на четири часа той не отговарял на служебния си телефон. По обед полицаят съобщил на Емануела, че пуснал брат ѝ да се прибира сам.
 
„В това състояние просто не е трябвало да го пуска, тъй като той може да не се прибере, може да извърши това, което е смятал да прави – да се самоубие”, смята Емануела.
 
Това и става – Виктор е намерен мъртъв в шахта в сграда на метри от Районното.
 
По думите на майка му – Антоанета, от полицията са можели да реагират адекватно и  да запазят живота му.
 
„Дори да си измият ръцете с това и да се обадят на неговите близки... или да кажат „елате и си го приберете”, коментира тя.
 
От МВР  правят вътрешна проверка на действията на служителите си. Според Ивана Милева – говорител на ОД на МВР-Варна, ще стане ясно дали има пропуски в работата на служителите на реда, едва след като завърши проверката.
 
Все още не е ясно дали докато е бил в районното Виктор е бил консултиран с психолог, или му е оказана медицинска помощ.
 
Майка му очаква някаква справедливост, „ако може да има такава в България”. „Знам, че с органите на МВР, когато тръгнеш да се бориш, срещаш бетонна стена”, допълва тя.
 
Семейството иска да знае кой не си е свършил работата и дали ще има наказани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 7 години

Тук ми напомня обвинението на дамата дето беше бушунирана в метроти- изпраща гост, ама яко пияни, служителката отказва да продаде билет, вика полицай, те почват да обиждат и хапят, той ги нацелва,а мацката започва от ТВ в ТВ да се жалва- та кой е виновен искам да знам като гражданин, полицая който трябва да ги спре или те че нарушават наредбата да не се влиза в метрото след употреба на алкохол- защото сестра и майка можеха да храчат по същия начин ако не бяха го пуснали от ареста.

76

Анонимен

преди 7 години

На мен не ми е известно колко е компетентна или не Варненската полиция- нямала съм необходимост да контактувам с нея, тук вероятно някой е нарушил законите и сега си отмъщава, но сестрата е виновна първо че е допуснала брат и да избяга, после са тръгнали от полицията ако са биле толкова загрижени можеха да изчакат, полицаите им отказали да говорят с него и затова виновни- едва ли, преди са имали цялото време на света да говорят с детето си, а сега полицаите виновни, ако не го пуснат- пак виновни

75

Анонимен

преди 7 години

Че полицията е неадекватна и предимно бездейства е ясно, но ето че има и случаи в които повече пречи, отколкото помага.

fallback