Снимка: Булфото, архив
fallback

"Хората пищят крещят. И други коли спряха, но само гледат. Казват: "Пази се, ще гръмне". Викам "Ама какво ще гръмне, пълно е с хора вътре" и започнахме да ги вадим един по един". Това разказа пред Нова тв Динко Вълев от Ямбол, мъжът, който се прочу като ловец на бежанци, като дори публикува клип, на който се вижда как е натръшкал група мигранти по корем с очи към земята, а преди това ги е и респектирал със сила.

Ямболията, за когото писаха редица световни медии (Би Би Си го нарече дори българския герой), сега обаче се показа в друга светлина - помагал е на хората, които са били днес в автобуса с учители, сблъскал се с румънски ТИР на пътя Сливен - Ямбол.

Oще по темата
При катастрофата пострадаха 15 души - двамата шофьори и 13 пътници. Преподавателите се връщали от празненство за 24 май.

Вълев разказва, че е имало паника и че самият той се е паникьосал: "Но си казах, че ще ги вадя един по един".

По думите му най-тежко е пострадал шофьорът на автобуса, друга жена, също по-сериозно пострадала, се е наложило да я носи на ръце. "Имаше към 7-8 човека, които ги изнесох на ръце", казва той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

1

преди 7 години

Прави ми впечатление, че Динко все е там където полицията и армията трябва да са. Как успява да го стори а държавните институции не успяват ?Сетих се, той не реве за пари а действа !

71

Анонимен

преди 7 години

А някъде в USA Чък Норис лее горчиви сълзи.......

70

Анонимен

преди 7 години

...и страшен беше хайдутин за чорбаджии и турци; ала за клети сюрмаси крило бе Динко войвода!

fallback