Архив: Булфото
fallback

Правителството одобри проект на меморандум за разбирателство между българското правителството и инвеститора "А.З.К. Пропъртис" ЕООД за изпълнение на инвестиционен проект "Плана Хайтс", съобщиха от МС.

Проектът предвижда иницииране и създаване на впечатляващо от архитектурна гледна точка селище в района на Плана планина, между София и Самоков, върху земя в размер на 621 декара.

Селището се предвижда да бъде модел за напредък, високи стандарти и качество на живот, ситуиран в изключителна пасторална среда.

Проектът обхваща изграждането на необходимата за нуждите на селището инфраструктура – пътища, електричество и водоснабдяване, сгради за обществена полза – търговски център, спортен център, медицински център, детска градина, паркове, зелени площи и детски площадки, център за сигурност и 150 къщи за отдаване под наем.

Допълнително 600 парцела ще бъдат структурирани за възможни жилищни нужди. Комплексът ще бъде построен върху земя, която е собственост на инвеститора и е закупена конкретно за реализацията на този проект. Общата застроена площ се очаква да бъде около 25 дка.

Предмет на настоящата инвестиция е изграждането на инфраструктурата и всички сгради за обществено обслужване, както и къщите за отдаване под наем. Общият размер на инвестицията се планира да бъде в размер на 53 650 млн. лева. След въвеждането в експлоатация на обектите по проекта се очаква да бъдат създадени около 100 нови работни места.

Очаква се осъществяването на тази част от проекта "Плана Хайтс", предмет на меморандума, да приключи в края на октомври 2019 г.

За осъществяване на проекта държавата ще предостави пакет от насърчителни мерки по Закона за насърчаване на инвестициите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Дани

преди 8 години

54 млн лева СЕРИОЗНО ? Вие гето ли ще правите или ?НЕ знам защо ми прилича на проекта Св. София, по който започнаха да изкупуват земи на смешни пари, държавна и общинска .

34

Анонимен

преди 8 години

Колкото "Делта хил" в Кладница промени инфраструктурата там и ни смая с архитектура, толкова и тук ... Домове под наем.... паркове и зелени площи ще осигурят в планината... Малоумие и наглост!

33

Анонимен

преди 8 години

Че изпукат от студ зимъска горе по баирите..

fallback