Снимка: МВР
fallback

Откритите в дома на бившия шеф на Фонда за лечение на деца в чужбина Павел Александров ценности са наследство на съпругата му от първия й брак, заяви пред БНР адвокатът му Диана Ангелова.

Oще по темата

След показната акция, при която Александров, заедно с още 7 души бяха арестувани, МВР разпространи кадри с намерените ценности. На снимките има юбилейни монети, часовници, а МВР твърди, че са намерени и 16 хил. евро.

"Като едно-единствено доказателство, което аз видях, това са филмчетата и клипчетата, които изтичаха по телевизиите с имуществените ценности. Те са семейна имуществена собственост, жена му и той имат втори брак и това се дължи на нейното наследство и на нейния труд, тъй като тя е висш банков служител", обясни адвокатът на Александров.

Ангелова каза още, че обвинението на Александров е прекалено общо, няма конкретни обвинения.

"На него трябваше да му се покаже, че това е силата на репресията. Целта е смазването и окалянето на авторитета, за да няма хора, които да се питат защо е отстране, при условие че фондът работи, и то добре", настоя юристката.

Според прокуратурата във Фонда са установени редица нарушения - едни и същи лекари са консултирали децата, неправомерно бил плащан и наем за апартамент в Париж. Имало замесен и представител на турска клиника, който получавал процент за случаите, насочени за лечение към болнциата. За него Ангелова обясни, че нямало избор - бил единственият представител на клиниката у нас и Фондът не можело да си избира с кой да работи.

За апартамента в Париж пък Ангелова обясни, че бил заварен от шефът на Фонда. Относно лекарите, които консултирали случаите, тя обясни, че "те не са чак толкова много за специфичните и тежките заболявания на тези деца".

"Самата организация на фонда не позволява Александров да вземе сам решение и да извърши присвоявания и безстопанственост. Решенията не се взимат еднолично, обсъждат се", обясни адвокатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 7 години

павел александров е хубав мъж но се събрал с лоши другари и станал БАНДИТ това ще е основнят аргумент на адвокатите му за невинност

14

Родолюбец

преди 7 години

Българино до кога ще търпим дани правят на палячовци?Време е да вземем нещатав свои ръце . СТИГА ТОЛКОВА ТЪРПЕНИЕ!!!

13

Анонимен

преди 7 години

Всички са едни и същи. На Цецо апартаментите също са тъста и дрън, дрън. Крадливи ........

fallback