Снимка: Булфото
fallback

С възгласи "Оставка" и "Стига трИКове" граждани протестират пред сградата на Народното събрание срещу промените в Изборния кодекс.

Те се обявяват срещу "тежките бариери пред гласуването на сънародниците ни зад граница" и задължителното гласуване.

Oще по темата

Протестиращите носят транспарант "Граждани срещу мафията", плакат и стикери с надпис "Времето изтече", пише БТА.

Изборният кодекс лишава българите зад граница, които са не по-малко от два-три милиона, да упражнят своето конституционно право на глас, а в същото време те са икономиката на тази държава, каза Христо Николов от протестиращите.

По думите му депутатите са ненародни представители и представляват само и единствено своите интереси.

Българи в Ню Йорк също изразиха възмущение и свикаха протест срещу промените в Изборния кодекс, съобщиха организаторите.

В писмо до медиите те пишат: "Ние смятаме, че промените в Изборния кодекс силно противоречат на демократичното управление на страната. Това е преврат срещу гражданското общество. Ние сме български граждани и е наше право да имаме възможността да гласувам"

В декларацията е отправен призив към президента да наложи вето на новоприетия закон, да върне за ново обсъждане текстовете, свързани с чл. 11-17 от Изборния кодекс, а народните представители в 43-то Народно събрание да отменят ограниченията за отваряне на избирателни секции в чужбина. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 8 години

До 2 АМИ ТАКИВА КАТО ТЕБ ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ ДА ПИШАТ А ПАРИТЕ СА ВЗЕМАНИ ОТ НАРОДА А НАРОДА НЕ МОЖЕ ДА ВИ ТЪРПИ И ЗАТОВА СА ВЪНКА НА РАБОТА ДА РАБОТЯТ И ДА ЖИВЕЯТ ЧЕСТНО И С ДОСТОЙНСТВО.А НЕ С КРАДЛИВИ ПАРИ

30

Анонимен

преди 8 години

До САМО ДОСТ!А ВИЕ ПРОДАВАТЕ БГ ПОДОБРЕ ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА ДПС ОТ КОЛКОТО НА ДОСТ.АЗ СЪМ СЪГЛЕН ДА БЪДЕ С ХРИСТИЯНИ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОИ СА ( БЕЗ ГЕРБ ) НО НЕ И ЗА ДОСТ ГЕРБ И ДОСТ СА ПРОДАЖНИЦИ

29

Анонимен

преди 8 години

BULGARITE RABOTESHTI V DURJHAVI S RASVITA PASARNA IKONOMIKA SA SNAESHTI I MOJHESHTI. TE TRYABVA DA VLESNAT V HARODNOTO SUBRANIE I DA UPRAVLYAVAT.

fallback