Снимка: Dnes.bg
fallback

Малкият Дилян от Пловдив е едно от всички 43 деца, чиято съдба трябваше да бъде решена по време на заседание на Фонда за лечение на деца в чужбина. До заседанието обаче така и не се стигна, защото над 10 души от структурата бяха задържани при акция на ГДБОП. Сред задържаните е и шефът на фонда Павел Александров.

Oще по темата
Детето има тумор на гръбнака, а от фонда вече месец и половина бавят решението си за провеждане на лечение в чужбина. Четиримесечното бебе все още не може да замине за лечение в чужбина.

Дилян е с тежко онкологично заболяване на гръбначния стълб. След като у нас не може да получи адекватно лечение, семейството е насочено да търси помощ в чужбина. Във Фонда за лечение на деца в чужбина обаче родителите се сблъскват с бавна и дълга процедура, който забавя лечението на детето им и рискува живота му.

„Аз разбрах, че тази институция не работи, защото й трябваше много дълго време, за да разбере, че за детето няма адекватно лечение в България”, разказа пред Dnes.bg майката на Дилян – Даниела Христова. Освен с бюрокрацията Даниела се сблъсква и арогантно отношение от шефа на фонда, който е задържан.

„Говореше ми на бе, на ма. Упрекна ме, че не съм била толкова активна. Арогантното поведение се преглъща. В случаят аз се боря за живота на детето си, защото с бездействието на институцията шансовете му за живот намаляват”, твърди още майката от Пловдив.

Даниела е подкрепена и от други родители, които са станали жертва на подобно безхаберие от страна на фонда. Те са организирали протест, който ще се проведе утре в София.

„Дано някой ден този човек да си осъзнае грешката и да я признае пред обществото”, споделя още Даниела Христова.

Все още не се знае кога малкият Дилян ще замине за Германия. Надеждата на майка му обаче е това да се случи възможно най-бързо, защото шансовете на малчугана намаляват във всеки изминал ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Цирка им е безплатен

преди 8 години

Това е системата на Борисовото управление. 1. Назначава престъпници на високопоставени отговорни държавни длъжности..2. Дава им власт и ги оставя няколко години да се накрадат чрез законен рекет върху народа.3. Момента на "хващане" е важен и разплащателен. комисионна за управляващи и правосъдие.4. Пуска ги на свобода да си харчат своя дял от краденото. 5. В един момент когато късопаметния народ забрави тайничко им дава друга служба за кражба.Това е система на всички управляваще

17

Анонимен

преди 8 години

За съжаление борбата за живот е война. Какви са уставите по време на война ? На бойното поле има много тежко ранени които са живи но не реагират, тежко ранени които се мъчат да се изправят но им липсва крак или ръка, леко ранени които са изгубели крак ръка зрение но се движат.Първо се помага на леко и тежко ранените а тежко ранените които нямат шанс или имат малък шанс за живот остават последни. Това и днес е закон на всяка войска която воюва на бойно поле,Дано бог помогни на това детенце.

16

Анонимен

преди 8 години

Това дете няма шанс и не бива за него да се харчат пари. Трябва парите да отидат за някое дете което наистина има шанс за живот. Трудна е задачата на комисията. Те разпределят пари, не дават живот. Няма гаранция, че лечението в чужбина ще е успешно. Ако бяхме толкова богата нация нашата медицина щеше да е на световно ниво и нямаше да се налага да пращаме децата за лечение в чужбина. Щяхме да ги лекуваме тук. Все пак фонда го има и нека помогне на някой отколкото да дава пари за загубени каузи.

fallback