Снимка: Dnes.bg
fallback

Търси се виновен за инцидента, при който тухла падна върху бебешка количка и едва не уби 8-месечно бебе. Със случая вече се зае и прокуратурата. Отговорността си прехвърлят собственикът на сградата, общината и регионалният Инспекторат за опазване на културното наследство.

Сградата – паметник на културата, която се намира на пъпа на Пловдив, е купена от Величко Яков преди две години. Твърди, че веднага е започнал процедура за ремонта и реконструкцията ѝ, но бюрократични спънки попречили да я укрепи.

Oще по темата

„Опитахме да укрепим сградата, но в България ще си навлечеш сериозни проблеми, ако го направиш без разрешително”, заяви пред Dnes.bg собственикът на зданието Величко Яков.

След двугодишно чакане миналия месец от Инспектората за опазване на културното наследство са дали документ, че може да направи преустройство на сградата, и той веднага е подал проектите в общината, но от там се бавят с отговора вече месец.

„Всеки, който е тръгнал да прави нещо по паметник на културата, бере големи ядове, защото нямаме право да заградим общински имот и да правим каквото и да е”, казва още Яков.

Само в пловдивския район Централен опасните сгради са над 300.
„Трябва да се укрепят, затова ходя по средата на улицата”, споделя минувач в центъра.

Собственикът на зданието не се е отказал от желанието за строеж.
„Надявам се, че общината ще се задейства и издаде разрешение на строеж и ще започнем да демонтираме сградата и извършваме строителни действия”, заяви още собственикът на опасната сграда.

Родителите на малката Екатерина са категорични, че ще търсят виновника за инцидента докрай. Извадили са медицинско и са подали жалба в Районната прокуратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 8 години

Община Пловдив, и всички ***.Еколози защитници на рушащи се грозотии, гейове, журналисти, ГЕРБ, ГЕРБ, ГЕРБ и останалата ***.

2

Анонимен

преди 8 години

От прочетеното разбирам, че собственикът на сградата не е виновен, виновна е бюрокрацията, която е спъвала работата по обекта. Никой няма да купи рушаща се сграда за да я остави да се разпадне, естествено, че ще има план за нея, а щом е паметник на културата, това обяснява защо толкова дълго са го мотаели с разрешителното.

1

ще издирват!!

преди 8 години

някой е чакал отгоре да мине количката с бебето за да хвърли тухлата!?Смотани чиновници бързат да си подложат ламарина на задниците и да се изсулят като мокра връв из ***. А трябвало още с подаване на документите за ремонт веднага да отцепят сградата. Сега щели да издирват!!! С кучета?

fallback