Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Тази година абитуриентите масово предпочитат да празнуват втора бална вечер в Сърбия. Досега традиционните дестинации бяха Турция и Гърция, пише вестник "Труд". От туристическия бранш си обясняват сериозния отлив на зрелостници от Кушадасъ заради атентатите в южната ни съседка, а от Халкидики заради постоянните протести на различни браншове в Гърция и потока от бежанци покрай границата.

"Цените за почивките в Турция паднаха драстично, но въпреки това малцина завършващи избират да празнуват завършването си там", заяви Мартина Братованова от една от големите туристически агенции у нас. Тридневен он инклузив в Истанбул и Мармарис вече струва между 120-150 лева, но кандидати за тези дестинации почти няма.

Западната ни съседка Сърбия става все по-привлекателна и интересът към нея е нараснал в пъти.

Най-предпочитана е столицата Белград, която предлага много възможности за забавление. Повечето абитуриенти купуват пакети за 3 или 5 дни, които излизат съответно около 150 и 250 лв., посочи Братованова.

Учениците споделят, че в Сърбия е евтино, има традиционни кръчми, вкусна храна и балканска музика, което им гарантира добро прекарване. Повече тази година са и завършващите, които ще пътуват до Италия, като 5-дневна ваканция там излиза около 500 лева, при пътуване с автобус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Един Българин

преди 8 години

До До 14А може би спестява жената да го прати в друг град да учи? В крайна сметка по-добре да учи отколкото да профука парите по чалготеки в Селград. Аз като не съм имал втора вечер, че и първата беше мизерна, защото нямах много възможности хич и не съжалявам. Учих доста в техникума и университета и сега съдбата ми зависи изцяло от мен. Добре, че не се наложи да уча в друг град, че трябваше да започна работа от 1ви курс (започнах в 3ти т.к. майка ми беше спестила нещо и взимах стипендия).

9

До 14

преди 8 години

Не пращай детето си никаде ,спестявай си и не давай му пари ,чувай си ги под дюшека! И един ден у дърти години ти и текива като теб ше си ги дадете всичките до една стотинка на някой ало апаш.

8

Анонимна

преди 8 години

Аз няма да си пратя сина, поне така си мисля, като гледам на снимката***Сигурно ще ми се обади "мамо прати ми още пари...."

fallback