Снимка: Булфото
fallback

Отгледах сестра си, а тя поръча да ме убият. Това каза Стойчо Ройдов, брат на Иванка, която планира неговото и на целия му род убийство заради наследство от 4,5 млн. долара.

Мъжът обясни пред bTV, че баща му е лишил роднините му от наследство и те сега се опитват да го обвинят, че не е съгласен да раздели наследството с тях. Той обясни, че парите ги няма при него и дори не знае за каква сума става въпрос.

"Аз съм получил мои пари, които са на моята сметка, те не са вкарани в общата наследствена сметка, а тази наследствена сметка не я знам колко е. Има една жена, която го гледаше, изкарал пълномощно на нея, тя да се разпорежда, явно, че тя присвои всичко, а дело ще има ли, няма ли, не знам как е", каза Ройдов.

Oще по темата
На въпроса ще има ли дело срещу болногледачката, той отвърна, че няма представа, че не знае езика, че трябва да се търсят защитници. Сестра му е отишла при една адвокатка, която й казала, че хонорарите започват от 25 000 нагоре и после процент.

"Откъде да ги взема аз предварително да й ги дам, може да стигнем до 100 000. Ами аз като стигнем, ще взема ли нещо, не се знае...", каза Ройдов.

В коментар на плановете на сестра си да убие рода си, мъжът каза:

„Това е, жестокостта идва оттам, от властността на човека и простотията. Аз съм я отгледал нея от шестмесечно бебе. Баща ми като избяга през 51-ва година, тя беше шестмесечно бебе, другата беше на 2,5 години, аз бях на 5 години. Носил съм я на врата си. Докато се ожени, аз съм я гледал. Жадни за пари са хората и това е", каза той.

Братът призна, че цялата история му тежи. "Как няма да тежи. И чужд човек да е...макар че на чужд човек не бих обърнал толкова внимание. А собствената ти сестра, която си я отгледал, без баща, с майка ми сме работили, лишавани сме, следени навремето, проверки. Не ми даваха да уча тук, да си завърша даже и средното образование, не съм доволен, но какво да я направя. Не мога да се откажа, кръвна връзка и това е".

Иванка, която беше арестувана за планиране на убийството на брат си и целия му род, е наела американски детективи, за да проверяват имуществото на починалия й баща, каза частният детектив Марин Маринов.

И ние имаме такива поръчки, когато искат да проверяваме имуществото на човека, обстоятелствата при които е починал. Тя е правила проучвания и оттам излиза, може би тя е твърдяла за такава сума. Бащата е бил сериозен предприемач, известен в българската диаспора, достатъчно популярен, обясни Маринов.

Според него този случай е изключително несериозен. "Една нормална жена не може да иска такова убийство - по Гергьовден с децата. В България няма кой да извърши такова убийство", смята той.

"Може да намери кой да го отвлече, да подпише нещо, нямайте голямо доверие към това, което твърди полицията”, каза детективът.

„Притеснява ме фактът, че при такова сериозно напрежение с бежанците, те внедряват агент под прикритие на ДАНС, който да разкрие такова убийство, което практически е несериозно. Това трябва да е сериозен садист, който да убива деца. Вижте, че парите отиват при някаква друга жена. Това въобще не е план и тя наистина трябва да бъде освидетелствана", смята детективът и допълни, че лакомията е много сериозен мотив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 8 години

Сапунен мехур.Сагата ще се пръсне с гръм и трясък като несериозна.Истината е че наследниците като безотговорни се прецакаха с гледачката.Опитна залатотърсачка тя е опкла работата си и тримата тарикати не ангажирали се да гледат болния си не дееспособен родител са до тук.Една игла няма да получат.Да знаеш че ще наследиш милиони и да сложиш външен човек до него за постоянно да го гледае не е глупаво а безотговорно и тъпо.Тя тъпотията не ходи по гората аа по хората

13

лицемерни медии

преди 8 години

На тези хора и имена и снимки показват и ги дъвчат всички медии,а обратните баничари скрити.Нито снимки,нито имена,даже и инициали няма.Нито съседи разпитват,нито адреса на баничарницата съобщават.Чвно антибългарския "хелзински" комитет ги пази внимателно.

12

65

преди 8 години

Според мен тук има нещо много гнило.По скоро мисля ,че няма мокра поръчка,а някакъв вид документна измама.И май не са се договорили за % от милионите с Иванка и са я издали.Много коментари в медиите,но накрая ще се заглуши и този случай.Има ръка тук свише.Сутринта гледах коментара на един от поръчаните-както си седял на терасата и видял бусове и качулки.Много спокоен нещо беше.

fallback