Снимка: flickr
fallback

Рецепти за традиционната българска баница и мекици са хит в чужбина. Родните произведения са сред най-търсените кулинарни изкушения, споделяни стотици пъти чрез интернет, защото отговарят на последните тенденции в домашната кухня, пише вестник Труд.

Оказва се, че добрите стари пържени мекици и печената ароматна баница, противно на очакванията, са на върха на кулинарната вълна в pinterest.com, hubpages.com, 196flavors.com и други подобни страници.

Независимо, че се правят с бяло брашно и доста мазнина, тестените изделия се изкачват на стълбичката на възродените ястия от миналото по простата причина, че отварят на тенденциите да са приготвени от възможно най-натурални продукти, при това на ръка в домашни условия.

Извън родните граници витата баница предизвиква фурор сред ентусиастите кулинари, пробвали изкушението. Тя е сред фаворитите, защото не съдържа месо, а се прави от млечни продукти, казват "откривателите" на родното печиво в Мрежата. И допълват, че може да се яде хем топла, хем студена и се приготвя бързо с готови кори. В Мрежата гъмжи от фотосесии на успешни опити за приготвянето на баница дело на горди готвачи.

За изненада интересът към мекиците не е по-малък, сочат още стотиците споделяния на снимки и инструкции на родните изкушения. Простите парченца пържено тесто са сред фаворитите от "непознатата българска кухня", а съветът е да не бъдат подминати заради факта, че са приготвят в доста сериозно количество нагорещена мазнина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

ETNA

преди 8 години

Мекички с мед!! Вкусно :)

27

Айрянчо

преди 8 години

Айде на мекиците!!!

26

Анонимен

преди 8 години

Това нещо в пластмасовите кофички не кисело мляко защото кофичките ще се деформират от сипаното в тях доста топло мляко със закваска. Млякото в алумикиевите лишени и слети това стъклени буркани. Или гледжосани съдове е кисело мляко

fallback