Това нещо в пластмасовите кофички не кисело мляко защото кофичките ще се деформират от сипаното в тях доста топло мляко със закваска. Млякото в алумикиевите лишени и слети това стъклени буркани. Или гледжосани съдове е кисело мляко
Ние докат се бием в гъдите за киселото мляко, гърците отдавна превзеха пазара с тяхното. Единствената държава, в която българското кис. мляко е известно, е Япония. Т'ва е.Хамериканците ще чуят за баница, ако им направите.
До баница на немски:"BLATTTEIGGAEBAECK. на морето така се пише.................."Бе на морето може да са гении и да пишат квото им душа иска, ама тук в Германия турците отдавна продават и дьонери,и баклава, и баници. И немците си знаят бакалвата като баклава, а баниците - всякакви сортове са ги научили като "бюрек".А "сложната" дума дето си я изписал се състои от думите "лист"(като лист хартия, не като листо),"тесто", "изпечено" и се прознася "Блаттайгхгебек" с меко "Л" като в "льохман"
До АнонименЧорек може да е в Турция, тука си е мекица, ние не сме в Туция,,мекица е българското име.
До логикатаАз ям свинско. На това ли ще заприличам? Мюсюлманите като не ядат свинско по-хора ли са от нас? Тези вегански и вегетариански глупости ги разправяй на друг.
Тъй, тъй, мухайте мекици и баници, пък после се чудете, що ви висят шкембетата. Едно време са яли много хляб, ама и много са бачкали физическа работа.Пък сега .... от скролване на тИлифона няма да отслабнете
да чета отдолу и е така. и моите родители правят кисело мляко и се завива с вълнено одеало и става чудесно и не отнема много време, но трябва да му хванеш цаката. А за статията отворих страниците е хубаво има една баница от 2012, единственото от бг...
Разбирам потребността да се бием в косматите гърди с баници и мекици, ама в Европа хората си имат и баници, и лангоши (нещо като дебели мекици). Не се дивят много, ама ядат като направя по нашенски. Викат "мм, почти като наш'то".
Почти не ми излизат резултати на наглийски, когато търся за "banica", "banitsa", "baniza" и тн... Както и да е, де. Баницата е велика! :) На мен най ми харесва семплата вита баница с плънка от яйце и сирене, но е важно корите да са домашни. Става удивителна!
До Анонимен 11Базикаш ли се с мен, че баща ми прави кисело мляко? :)) Може да направи и го прави. Сега не е нужно да отиваме до крайности и да купуваме мляко от кравари или задължително да има бактерията Бациликус Булгарикус. И наистина за твое сведение се завива във вълнено одеало. Така наречените от теб "завивки". Питай някой, който е правил и ще видиш, че е така.
До Анонимен 9Приятелю, какво говориш! Един месец! Ние отворихме и ядохме кисело мляко с някакъв плод 6 /шест/ месеца след изтичане на СРОКА НА ГОДНОСТ! "Ние" означава трима души с висше образование, едната - лекарка, аз бях изкарал психопрегледа за продължаване срока за притежание на оръжие, а и другите бяхя съвършено здрави! Не съобщавам името на фирмата-производител, само това, че е френска...
До Анонимен 9Няма да споря. Писах вече, че не знам точно как се прави домашното. Само според мен трябва да се изчака 1 ден, а не 4 часа.
Тоз пък купено :) .Млякото трябва да е от кравата, като се свари се оставя да по изстине , слага се една пълна голяма лъжица от старо подквасено на около 5 литра прясно мляко, завиваш тенджерата с някакви завивки и се оставя на хладно и мрачно място някъде в къщата докато се подкваси
Даже диетолога на Обама му препоръчва само пържено тесто да яде за закуска. И понеже само българите са сетили да изпържат тестото, трябва да вземе оригинална българска рецепта "на баба"
Чужденците полудяха по мекиците, въртят и баници