28

ETNA

преди 8 години

Мекички с мед!! Вкусно :)

27

Айрянчо

преди 8 години

Айде на мекиците!!!

26

Анонимен

преди 8 години

Това нещо в пластмасовите кофички не кисело мляко защото кофичките ще се деформират от сипаното в тях доста топло мляко със закваска. Млякото в алумикиевите лишени и слети това стъклени буркани. Или гледжосани съдове е кисело мляко

25

Анонимен

преди 8 години

Ние докат се бием в гъдите за киселото мляко, гърците отдавна превзеха пазара с тяхното. Единствената държава, в която българското кис. мляко е известно, е Япония. Т'ва е.Хамериканците ще чуят за баница, ако им направите.

24

Анонимен

преди 8 години

До баница на немски:"BLATTTEIGGAEBAECK. на морето така се пише.................."Бе на морето може да са гении и да пишат квото им душа иска, ама тук в Германия турците отдавна продават и дьонери,и баклава, и баници. И немците си знаят бакалвата като баклава, а баниците - всякакви сортове са ги научили като "бюрек".А "сложната" дума дето си я изписал се състои от думите "лист"(като лист хартия, не като листо),"тесто", "изпечено" и се прознася "Блаттайгхгебек" с меко "Л" като в "льохман"

23

да

преди 8 години

турците нямат кухня.. всичко им е арабско

22

Анонимен

преди 8 години

До АнонименЧорек може да е в Турция, тука си е мекица, ние не сме в Туция,,мекица е българското име.

21

Анонимен

преди 8 години

До логикатаАз ям свинско. На това ли ще заприличам? Мюсюлманите като не ядат свинско по-хора ли са от нас? Тези вегански и вегетариански глупости ги разправяй на друг.

20

Анонимен

преди 8 години

Добре де, какъв е този ким върху тая баница?

19

Анонимен

преди 8 години

Тъй, тъй, мухайте мекици и баници, пък после се чудете, що ви висят шкембетата. Едно време са яли много хляб, ама и много са бачкали физическа работа.Пък сега .... от скролване на тИлифона няма да отслабнете

18

ei na

преди 8 години

да чета отдолу и е така. и моите родители правят кисело мляко и се завива с вълнено одеало и става чудесно и не отнема много време, но трябва да му хванеш цаката. А за статията отворих страниците е хубаво има една баница от 2012, единственото от бг...

17

Анонимен

преди 8 години

istinskoto ime na mekicata e "chorek" i e ostanal ot Osmanskata Imperiq

16

66688

преди 8 години

Разбирам потребността да се бием в косматите гърди с баници и мекици, ама в Европа хората си имат и баници, и лангоши (нещо като дебели мекици). Не се дивят много, ама ядат като направя по нашенски. Викат "мм, почти като наш'то".

15

Анонимен

преди 8 години

Почти не ми излизат резултати на наглийски, когато търся за "banica", "banitsa", "baniza" и тн... Както и да е, де. Баницата е велика! :) На мен най ми харесва семплата вита баница с плънка от яйце и сирене, но е важно корите да са домашни. Става удивителна!

14

Анонимен

преди 8 години

Мария да дойдеш да ми врътнеш една баница, а после мога да ти опържа малко мекици.

13

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 11Базикаш ли се с мен, че баща ми прави кисело мляко? :)) Може да направи и го прави. Сега не е нужно да отиваме до крайности и да купуваме мляко от кравари или задължително да има бактерията Бациликус Булгарикус. И наистина за твое сведение се завива във вълнено одеало. Така наречените от теб "завивки". Питай някой, който е правил и ще видиш, че е така.

12

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 9Приятелю, какво говориш! Един месец! Ние отворихме и ядохме кисело мляко с някакъв плод 6 /шест/ месеца след изтичане на СРОКА НА ГОДНОСТ! "Ние" означава трима души с висше образование, едната - лекарка, аз бях изкарал психопрегледа за продължаване срока за притежание на оръжие, а и другите бяхя съвършено здрави! Не съобщавам името на фирмата-производител, само това, че е френска...

11

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 9Няма да споря. Писах вече, че не знам точно как се прави домашното. Само според мен трябва да се изчака 1 ден, а не 4 часа.

10

Анонимен

преди 8 години

Тоз пък купено :) .Млякото трябва да е от кравата, като се свари се оставя да по изстине , слага се една пълна голяма лъжица от старо подквасено на около 5 литра прясно мляко, завиваш тенджерата с някакви завивки и се оставя на хладно и мрачно място някъде в къщата докато се подкваси

9

Анонимен

преди 8 години

Даже диетолога на Обама му препоръчва само пържено тесто да яде за закуска. И понеже само българите са сетили да изпържат тестото, трябва да вземе оригинална българска рецепта "на баба"