Снимка: кадър bTV
fallback

Десетки природозащитници се събраха на протест под надслов: "Аз съм куче" пред Столичната община тази сутрин.

В демонстрацията имаше и театрален елемент, като част от недоволните граждани влязоха в клетки, за да покажат лошите условия, в които живеят кучетата в приюти.

Общ преглед

"Хората се самоорганизираха, след като разбраха какво се случва зад затворените врати на приютите – мизерия, смърт и колосална кражба на обществени средства", коментира общинският съветник Марта Георгиева от Реформаторския блок, която стана известна с едно от тематичните боядисвания на Паметника на съветската армия.

Според нея Столичната община е "най-масовият, системен и институционализиран убиец на животни".

Участниците в протеста поставиха конкретни искания – животните в приют да не се държат във външни клетки и приемът да бъде изцяло спрян, докато условията в обектите не бъдат подобрени. Те настояват животните да бъдат гледани в по-хуманни условия, а не на открито, където температурите се колебаят.

Никола, който сам е влязъл в клетка, обясни, че хора като него са гласът на кучетата.

"Условията са ужасни, това са концлагери, защото животните биват пребивани, не се грижат за тях след кастрацията, не им се чисти, умират от жажда", заяви той пред bTV.

Представител на общината обаче бе категоричен, че приютите отговарят на нормативната уредба и изискванията на Световната здравна организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 8 години

В коя нормална държава, *** бродят като чакали и хиени по улиците ? Чак и протести за това ! Затвор за тези, които населяват градовете с бездомни кучета, а за последните газови камери. Като не искате да станете Европейци доброволно, намерете си подходящата страна от третия свят, в която свободно да си живеете на улицата с глутницата...

62

no dogs-no problems

преди 8 години

Масово, лишени от реален социален живот люде, намират заместител на общуването с хора и съжителството с такива в съвместен живот с куче, което после описват като любов към животните...Някой сигурно и намират и заместител на истинския сексуален живот в такова съжителство, за това и не ги кастрират...Те не можели да причинят подобно нещо на своя любимец...После нормалните хора, трябва да стават жертви на екскременти и зарази от изродените потомства, плод на подобни ненормални и нездрави отношения

61

Altego

преди 8 години

До Анонимен 64 До AltegoЗнам, че не ни гонят, за да ни ... :) Имах предвид кастрация за домашните, защото сегашните улични кучета са масово или бивши домашни, или продукт на домашни. P.S. Ако всички твои познати са кастрирали домашните си любимци и ако не познаваш нито един човек, който да е изхвърлил кучето си или малките на кучето си - те поздравявам и ти завиждам благородно!

fallback