Снимка: БТА, архив
fallback

По разпореждане на премиера Бойко Борисов ще бъде предоставена хуманитарна помощ за бежанците и мигрантите на гръцко-македонската граница.

Oще по темата

Осигурени са палатки, легла, одеяла и отоплителни материали, каквато необходимост има и е посочена в писмо от Гърция, получено чрез Министерството на външните работи.

Координацията е възложена на началника на кабинета на премиера, съобщиха от правителствената пресслужба.

Помощта се осигурява от Министерството на земеделието и храните и Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в МВР по инициатива на министър-председателя.

Към момента на гръцко-македонската граница край Идомени са блокирани хиляди жени, деца и мъже. Заради проливните дъждове и лошите условия на живот са необходими спешни мерки за предотвратяване на хуманитарна криза.

България не веднъж е изразявала позицията си за подкрепа и солидарност към съседните ни страни, като в същото време призоваваме да бъдат спазвани всички ангажименти и задължения по опазване на границата и придвижването на мигрантите по надлежния ред, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

мнение

преди 8 години

Лошо няма да помогнем, НО.......на нашите пенсионери с пенсии около 150 лв., кой ще помогне ?Защо имаме за зад граница , а тук обясняваме колко ни е посна пицата ? За мигранти има, за българи - не !

22

tuti- fruti

преди 8 години

Да им изпращат помощи американците, те забъркват кашите, после се отдръпват и гледат сейр...

21

Анонимен

преди 8 години

NA ROMITE VINAGI E OTKAZVANA POMOSHT--NA MIGRANTITE MOGE,NO NA ROMITE NE.

fallback