Снимка: Reuters
fallback

От няколко месеца у нас се наблюдават драстични разлики в цените на горивата в различите градове. Те варират от жълти стотинки до близо 50 стотинки за литър само в рамките на стотина километра.

Забележителен е и фактът, че огромни разлики има между цените на едно и също гориво на бензиностанции от една и съща верига.

Oще по темата

Ако трябва да обобщим ситуацията с горивата в едно изречение, столицата София е градът с най-скъпите бензин и дизел, а морската столица Варна се очертава направо като рай на цените на горивата.

На този фон КЗК проверява 7 големи вериги за евентуален картел за цената на горивата. Какво ще излезе от разследването предстои да разберем. Както и предстои да разберем как евентуалната проверка на КЗК ще се отрази на цената на бензина и дизела в бензиностанциите.

С началото на акцията на КЗК Dnes.bg реши да попита своите читатели: Докъде ще стигне проверката за картел на горивата? Очаквано анкетата предизвика сериозен интерес сред нашите читатели, като в нея участие взеха почти 3 000 души.

Почти всеки втори гласувал (47%) е категоричен, че нищо няма да се случи след проверката на КЗК и просто се цели да се замажат очите на хората. Други 42% пък смятат, че реална проверка изобщо няма да има и нещата постепенно ще се потулят и забравят.

Едва 4% от анкетираните са оптимисти, че проверката на КЗК ще доведе нещата докрай и истината ще излезе наяве. 2% от анкетираните са категорични, че каквото и да покаже проверката, те са убедени, че картел наистина има.

Всеки 20-ти анкетиран (5%) пък признава, че не го интересува особено дали ще има или няма проверки, а е важно горивата да са евтини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Баба Меца

преди 8 години

До бай ИВАНТа викаш, ***, а? Ми като гледам *** до *** се наредили! То Шел, то ОМВ, то Еко...все баш кармазъ ***, нали? Абе не разбра ли, че у нас който и да дойде, първо научава тарикатлъците български, а народа е с овча психика и няма риск да ги бият!

19

Анонимен

преди 8 години

"Проверка за картел на горивата. И накрая..."И какво се очакваше накрая?

18

Анонимен

преди 8 години

Това че има някви бандити дето вдигат цените непрекъснато е защото са милионери от кражби и неплащане на данацъци . Тука се раждат най-големите бандити в СВЕТА.В целият свят падат цените на петролните продукти .

fallback