Снимка: архив, Reuters
fallback

Според един популярен лаф, ако си ял кренвирш, си ял всичко. Сентенцията обаче получава по-различен смисъл на една жена.

Нели купува 4 кренвирша от квартален магазин. С тях решава да направи закуска на 6-годишната си дъщеря. Когато започва да ги реже, остава изненадана.

"Видях, че в тях има странни неща", разказва жената. Първоначалнто решила, че тя не ги е почистила добре, а след това установила, че в кренвиршите има много парчета найлон.

Кремвиршите трябва да подлежат на някакъв контрол при самото производство, смята жената.

Собствениците на магазина останали изненадани от откритието на жената. Не получавали досега сигнали.

Ангел Веселинов, собственик на магазина, от който са купени кремвиршите, смята, че става въпрос за производствена грешка и е категоричен, че няма вина магазинът му.

Нели подава сигнал в Агенцията по безопасност на храните (БАБХ). Там започнали проверка. Ако се установи проблем, ще бъде изтеглена цялата партида, а фирмата ще бъде глобена с от 2 до 6 хиляди лева.

Д-р Александрина Борисова от БАБХ смята, че става въпрос за попадане на обвивки в машината, която обработва суровината. В такъв случай обаче отговорност имат и фирмата, произвела кренвиршите, и търговецът.

От фирмата пък уверяват, че ще изтеглят партидата с "найлоновите кренвирши".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

az

преди 8 години

До АнонименНай-накрая са се поправили !В последното изречение са написали правилно кеНвирш!

49

Анонимен

преди 8 години

ЕДИН МАЛЪК СЪВЕТ. НИКОГА АМА НИКОГА НЕ КУПУВАЙТЕ САЛАМИ КРЕНВИРШИ И ТЕМ ПОДОБНИ СМЛЕНИ КРАКА ОТ КОКОШКИ ГЛАВИ ОТ ПЕТЛИ И ПЕРУШИНА. ЗА Е-та НЯМА ДА ВИ КАЗВАМ НИЩО. ЦЯЛАТА МЕНДЕЛЕЕВА ТАБЛИЦА Е В ТЯХ!

48

Анонимен

преди 8 години

Последно "креНвирши" или "креМвирши"??? Накарайте ултра грамотните ви писачи да вземат решение как да го напишат, да не повярваш какви неграмотници са станали журналисти, писачи, водещи и прочие. Пълен потрес.

fallback