Снимка: flickr

И през следващото денонощие времето в страната ще се задържи облачно и с валежи от дъжд. Те ще бъдат значителни в Западна и Централна България, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Вятърът ще е слаб, до умерен от изток - североизток. Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, а максималните - между 7 и 12°C.

Над Черноморието ще е облачно, със слаби превалявания от дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 9 до 12 градуса. Температурата но морската вода ще е 9 градуса, а вълнението на морето ще е около 3 бала.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. По високите части ще вали сняг, а под 1200 метра - дъжд. Ще духа умерен - юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4 градуса, а на 2000 метра - около минус 2 градуса.

В петък и събота времето ще се задържи предимно облачно. Валежите ще са на по-малко места, ще отслабнат и временно ще спрат. Ще има и временни разкъсвания на облачността, по-значителни над Южна България.

Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-високи. През нощта срещу неделя отново в цялата страна ще завали дъжд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase