Общ преглед

България се прости с големия журналист Петко Бочаров.

Той е символ на българската журналистика, достоен човек, личност, каквато рядко се среща, “натурален“ българин. Така го описаха колегите и приятелите му, които го изпратиха днес в столичния храм "Св.Седмочисленици".

Петко Бочаров почина на 2 март на 97 години.

"Отиде си достоен човек, който беше много ценен за всички нас. Всичко, което казваше до последно, беше много важно", каза композиторът Стефан Димитров, цитиран от БТА. "Беше живял в различни периоди на България и даваше много обективна оценка на случващото се в държавата. Това беше един достоен живот", допълни Димитров.

Още по темата

"Петко Бочаров беше любимият ми чичо - прекрасен човек, много интересен, изключително ерудиран", каза музикантът Кирил Маричков. "Той е с една година по-възрастен от баща ми, който отдавна не е на този свят. Надявам се, че сега са заедно някъде, на по-добро място", обясни още Маричков.

Според актьора Светослав Пеев Бочаров е бил личност, каквато рядко се среща. „Прогресивен човек, който върви с времето, дори преди времето, с точна оценка и позиция за случващото се около него и в света“, каза той и допълни, че журналистът е бил запален почитател на Сатиричния театър.

“Весел и усмихнат човек, прагматичен, но с голямо чувство за хумор, с огромни познания и постоянен интерес към процесите в обществото, изключително силен, "натурален" българин“. Така описа Петко Бочаров за режисьора проф. Любомир Халачев.

Според шефа на БТА Максим Минчев пък Петко Бочаров е сред символите на журналистиката ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар