Снимка: Булфото
fallback

Има три моменти в образованието на децата, в които "История славянобългарска" ще се учи. Това увери заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов в предаването  "Събуди се" по Нова телевизия.

Oще по темата
"История славянобългарска" я има проектите по български език и литература за шести клас, има я в девети клас, има я и в учебниците по история в гимназиалния етап”, обясни той. Стаматов уточни, че до началото на август ще се правят подготовките за промени в учебните планове.

Този период е времето в което законът трябва да придобие една форма на живот, да може спокойно да влезе във всяко едно училище в началото на учебната година, посочи Диян Стаматов.

"В момента са заложени около 120 български произведения, много от чуждестранните произведения са силно намалени, за да може да се "олекоти" учебната програма на учениците въобще. На всеки е ясно, че досега в учебниците имаше много съдържание, което е тежко, трудно и не се осмисля достатъчно добре от учениците", коментира още заместник-министърът.

Той обяви още, че най-голямата реална промяна е разделянето на гимназиалния етап на 2 части – от 8 до 10 клас, както и след 10-ти клас. Точно в последния етап ще има възможност за различен брой часове по различен предмет в зависимост от профила на всяко училище или паралелка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

атола

преди 8 години

Има само една история на великата османска империя.другото са бкп измислици...

39

Анонимен

преди 8 години

Дасикане Рома-християни не са българи а Ромски Племена дошли по нашите Земи през Византия

38

Анонимен

преди 8 години

ЧЕТЕТЕ ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ ---А ,НЕ ТАЗИ ИЗМИСЛЕНАТА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ И РУСКИТЕ КОМУНИСТИ И УБИЙЦИ НА БЪЛГАРЩИНАТА !ПАИСИЕВАТА ИСТОРИЯ --НЯМА ДА ВИ ВЪРНЕ НАЦИОНАЛНОТО ЧУВСКТВО , ДОРИ ДА Я НАУЧИТЕ НАИЗУСТ!НАЦИЯТА СЕ ГРАДИ --С ГРИЖА ЗА НААРОДА !!!!!!!!!С РУСКИ ЛЪЖИ И ЗАБЛУДИ -----НИЩО ,НЕ СТАВА!!!

fallback