Снимка: архив, Reuters
fallback

Вестници в Русия лансираха версията, че Ванга е била вербувана от Държавна сигурност, а смъртта й не била естествена.

Опровержение на скандалните твърдения за Ванга направи неин приближен пред Нова тв.

Oще по темата

Слуховете категорично отрича мъжът, който 17 години е бил шофьор на Ванга - Жоро Търнаджиев.

"Ако беше агент, все нещо щях да чуя, да разбера. Все пак всяка сутрин и всяка вечер съм бил с нея", сподели той.

За твърденията за смъртта й, че е предизвикана, той коментира: "Все измислици. Защо не са отишли да вземат експертизата. Обвиняват докторите или друг някой, който е влизал при нея".

В България интересът към личността и предсказанията на Ванга никога не е секвал. Тя е много популярна в Сърбия и Македония, а в Русия преди две години дори направиха филм за нея. Но изведнъж в началото на декември м.г. мъртвата пророчица стана световна новина, след като един от най-големите таблоиди - "Ню Йорк пост", й посвети материал, озаглавен: "Трябваше да слушаме тази сляпа българска старица за ИДИЛ".

"Сляп мистик, за когото се твърди, че е предвидила 11 септември, цунамито от 26 декември 2004 г., разлива в атомната централа във Фукушима и раждането на ИДИЛ, също така е направила злокобни предсказания за 2016 г. и занапред", пише в статията, в която Ванга е наречена "Нострадамус на Балканите".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Анонимен

преди 8 години

A ZASHTO SVETIAT SINOD NE YA E PRIZNAL---ZASHTOTO E KOMUNISTICESKA VESHTIZA,KATO RUSEV I ONAIA KADETO IZMACVASHE GIMNASTICKITE ZA KEF.KOMUNETA-TOVA IM E V KRAVTA.

64

Вангел Гущеров

преди 8 години

До ХСбъркал си ти. И сам доказваш на всички, че тази материя не ти е ясна. Не го казвам за да се намирам на разговор. Казвам го от горчив житейски опит и защото съм наясно с неща, които ти не си. Това не е никаква конспирация или заговор срещу нея. Дойде времето да виждаме истинските неща и да ги наричаме с истинските им имена. Прочети Библията или поне Новият завет. ...поне веднъж.

63

Луцифер

преди 8 години

Измамница е. Не вярвайте на шамани.

fallback