Снимка: Булфото, архив
fallback

Нормален, неусложнен начин на живот без маратонски тип усилия и препоръка за почивка – това е препоръчал през 2014 г. кардиологът на Тодор Йорданов, който почина след сбиване във Враца миналия месец.

Oще по темата

Случаят, който предизвика протести и за който двама мъже са в ареста, придоби нов обрат след излизането на петорната съдебно-медицинска експертиза, според която младежът е починал не от понесените удари, а от тежко наследствено заболяване на сърцето.

"В нашия род такова заболяване не е регистрирано – говорил съм цяла вечер с целия си род, няма такова нещо”, заяви брат му Ивайло пред bTV.

По думите му те все още не са изследвани, но ходят на редовни медицински прегледи, които не са открили сърдечни проблеми.

Друго, което го учудва е, че в експертизата не е записано, че ситуацията, която са създали арестуваните братя Дамянови може да е довела до фаталния край.

"Имало е удари от двете страни – един уличен просто бой, това е било”, каза Ивайло.

По думите му в свидетелските показания има непълноти, като освен това единият от братята казал пред трети лица, че не е бил Тодор „толкова много”, докато пред съда твърди, че въобще не е използвал сила.

Ивайло каза, че е чел гневните реакции срещу семейството му след излизането на експертизата.

"Пълни абсурди, защото хората не четат между редовете, те четат само заглавията”, коментира той.

Въпреки това на този етап те няма да искат нова експертиза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Дъро

преди 8 години

Не е умрел от сърце а като са го биели е фанал грип и го е обърнало на двойна пнеомония....Ега ти патолозите,ега ти времената....

59

Мая

преди 8 години

Тодор, ако беше нападнал истински мутри и биячи, щяха да му наврат бокса в ***. После да го снимат за спомен. А двамата братя са чакали полицията. Докато тя дойде, младежът се е споминал. А дали причината за смъртта му не е прекомерния срам? Вместо да се покаже като мъж, него са го поотупали.

58

Така е

преди 8 години

В обвинението към братята думите смърт и убийство не трябва да се споменяват.Да ги осъдат там нещо условно , колкото да не е без хич.А след това братята да си ноемат Марковски и да започнат всички " журналисти" наред , дето ги изкараха какви ли не.Мерзавци.

fallback