Снимка: Facebook

18-годишният ученик от Враца Тодор Йорданов бе погребан вчера без официалното заключение на столичните лекари, които извършиха втора аутопсия. Очаква се то да е готово до петък.

В града обаче се тиражира неофициална версия, според която заключението на патолозите посочвало, че няма следи от травми по тялото на младежа, които биха причинили директно смъртта му.

Още по темата

Според слуховете по-голямата част от изброените от патолозите 28 рани и охлузвания на момчето са получени при падането му на земята.

Близки и приятели на нелепо загиналото момче заподозряха, че официалното заключение на столичните лекари се бави нарочно от тях или от врачанската прокуратура. Целта била да не се създава допълнително напрежение след трагедията, пише "24 часа".

Недоволни от правосъдната система врачани дни наред протестираха заедно със съучениците на Тодор и настояваха за най-тежкото наказание на двамата братя, обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди - Десислав и Иван Дамянови.

Напрежението нарасна особено след като Врачанският окръжен съд освободи братята, известни с прякора си Поничките, от ареста и замени мярката им за неотклонение с домашен арест.

Недоволните от това решение подозират, че прокуратурата е побързала да даде разрешение за погребението на Тодор, преди да огласи официалното заключение от реаутопсията, за да успокои страстите в града.

Момчето бе погребано в кв. "Кулата", а стотици близки, съученици, приятели и съпричастни към трагедията на почерненото семейство се събраха още сутринта пред дома им, за да си вземат последно сбогом с ученика от XII "а" клас на гимназия "Васил Кънчов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase