Снимка: архив Булфото
fallback

Младежите, които загинаха, затрупани от лавина на Витоша, били любители на планинската фотография. Те не се качвали за първи път по този маршрут, за да снимат.

Oще по темата
Както Dnes.bg вече писа, телата на двамата мъже бяха открити затрупани след издирване от планинските спасители.
Двамата изкачвали Витоша през нощта - от хижа "Алеко" към горната станция на влека "Заека".

Загиналите са на около 30 години и са опитни планинари.

Двамата изпратили снимка на свои приятели от мястото, на което се намирали. Това било около полунощ. Младите мъже обяснили, че започват слизането си от планината. Това е станало точно преди да продължат спускането си и преди да ги връхлети снежната маса, съобщи bTV.

Най-вероятно двамата са причинили лавината, като са правили снимките. От спасителната служба го наричат нова мода - нощна фотография в планината.

Сигналът за това, че младите мъже все още не са се прибрали, е бил получен в Централния денонощен пост на ПСС в ранните часове на днешния ден.

Казали са, че до два часа ще се приберат в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Гецата

преди 8 години

Жалко за младежите. Само човек, който търси красивото, който обича природата и планината, който се чувства свободен и силен, би тръгнал при такива условия нощем в планината.И наистина не разбирам злобните коментари в случая. Младежите са блъскали горе в планината при -20 градуса, за да направят снимките, за които са мечтали, за да създадат нещо красиво. Правили са това, което обичат, следвали са мечтите си, борили са се за тях. Мир на праха им.

9

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 8 години

Бог да ги прости! Хората със свободен дух умират под открито небе, а тези с робска душа - на кревата.

8

ДВ

преди 8 години

Смели планинари няма, има живи планинари!

fallback