Снимка: flickr

Пловдивчанин, страдащ от патологична ревност, инсталира камери в дома на приятелката си, за да я следи онлайн.

Районният съд в града на тепетата е издал заповед да не приближава партньорката си, апартамента й и местоработата й на 100 метра в продължение на половин година.

Пред психолозите на неправителствената организация "Джендър алтернативи" пострадалата Ели Илиева разказала, че избраникът й Иван Стоев я дебнел нонстоп. Видеоустройствата били сложени във всички стаи на жилището й, тъй като той искал да знае какво прави гаджето му, докато него го няма, пише "24 часа".

Иван карал и приятелите си да я проверяват. Засичал времето, за което се прибирала от службата си, и я пребивал, ако закъснеела.

Самият Стоев бил безработен и разчитал на парите, пращани от родителите му от чужбина. Няколко пъти наранявал кучето на приятелката си, за да й покаже на какво е способен, ако не му се подчинява. Илиева често ходела насинена на работа, а пред колегите си обяснявала, че е паднала или се е ударила във вратата.

"Дойде при нас тайно от насилника. Шефът й я освобождаваше няколко дни. Съставихме план как трябва да действа, ако отново партньорът й посегне", обясни координаторът на "Джендър алтернативи" Рада Еленкова.

След жесток побой жената избягала при родителите си, а Иван събрал дрехите й насред хола и им драснал клечката.

Съседи забелязали пушека и се обадили на пожарникарите, които спасили жилището от изпепеляване. Стоев е отстранен принудително от дома, а срещу него са насрочени две дела - за палеж и домашен тормоз.

След приключване на втория процес Ели ще получи съдебна заповед за трайна защита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase