Снимка: Булфото
fallback

Здравната каса спира парите на 12 лекарства за рак, които на практика са без заместитeл, пише "Телеграф", позовавайки се на публикувания актуализиран списък с лекарства за домашно лечение, които се заплащат напълно или частично от НЗОК след 1 януари 2016 г.

На практика са отпаднали над 1000 лекарства, които вече ще трябва да си купуваме сами,  сигнализират и от Центъра за защита на правата в здраеопазването.

В новия реимбурсен списък от съществуващите досега 2904 лекарства са отпаднали 1034. Голяма част от тях - 837, вече няма да бъдат покривани, защото са заличени от Приложение №1 на Позотивния лекарстван списък.

За други 186 медикаменти производителите не се се съгласили да дадат отстъпки, което е довело до отказ на касата да ги заплаща. 11 пък са отпаднали, след като производителите сами са поискали да бъдат извадени от списъка, съобщава изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

На Буров чичата

преди 8 години

ГЕНОЦИД !!!

6

Анонимен

преди 8 години

В най бедната държава на европейския съюз има най-много представителства на фар.фирми с най много лекарства и всички се реимбурсират затова няма и никаква реимбурсация .Бълг.лекарства са качествени и ако искаме да си подобрим икономиката трябва да се реимбурсират 100% само бълг.л-ва ,а от вносните само тези които нямат бълг.аналог.За пример Италианска фарм.комп. има представителства в 7 страни и от от бившите социал. и нито едно в страна от Западна Европа Вие си направете извода

5

Анонимен

преди 8 години

Закривай!

fallback