Снимка: Булфото, архив

След като вчера ръководството на БНР спря предаването "Деконструкция" на водещия Петър Волгин, днес протестиращи блокираха движението на бул. "Драган Цанков", където се намира сградата на общественото радио.

Още по темата

Мотивът на Управителния съвет на радиото да преустанови предаването беше акт на СЕМ заради многобройни нарушения на Закона за радио и телевизия.

Ръководството на БНР посочи, че Петър Волгин допуска едностранчиво представяне на фактите, липсва обективност и многообразие на гледните точки.

Генералният директор на радиото Радослав Янкулов призна, че не е учуден от протеста, защото "Деконструкция" има своята силно мотивирана публика.

Въпреки това не отстъпи от решението си да спре предаването и увери, че няма никакви политически мотиви в спирането на предаването.

"Има чисто творчески и организационни нарушения на Закона за радиото и телевизията. Има липса на повече от една гледна точка и още редица подробности в тази посока. Категорично съм против заглавия или твърдения за някаква цензура в радиото. Ако има цензура, то тя беше в предаването "Деконструкция". Лично аз повече от две години крепя Волгин като "рохко яйце" и опитвах с аргументи, търпение и разбиране да го защитавам срещу тези, които го нападаха. Няколко хиляди лева ще бъде глобата, която ще ни бъде наложена. Кой да я плати?! Петър Волгин ли ще я плати? Тя е към радиото и то ще я плати", коментира Янкулов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase