Снимка: архив Булфото
fallback

Ислямистите убеждават десетки хиляди младежи да ги последват само със слово. Ние използваме оръжие. "Те със словото събират хора, ние не можем със слово да им кажем: "Не ходете! Само с оръжие и бомби не става".

Това обясни писателят Стефан Цанев пред bTV. Той припомни и в контекста на настъпващите християнски празници, че всички тръпнат от бежанците, защото носят нова религия. Творецът допълни, че историята е доказала, че всяка религия унищожава предходната.

"Религиите са жестоки една към друга. Християнството унищожи езическата цивилизация. Опасността ислямът да постъпи с християнството по същия начин е голяма, няма защо да си затваряме очите", каза още той.

Цанев припомни, че ислямът се е появил 650 години след християнството. "Значи те сега са в своя 13 – 14 век. Какво беше християнството пез 13-14 век – Светата инквизиция, Кръстоносните походи...", каза писателят и допълни, че трябва да разбираме исляма.

Стефан Цанев припомни, че в "Ислямска държава" са отишли около 300 000 момчета и момичета от цивилизована Европа.

"Как са спечелени те? Със словото. Никой не ги е накарал насила, не е използвал оръжие, за да отидат там. Ние използваме оръжие против ИД, но не съм чул да се използва словото", каза още творецът.

Той припомни, че словото е най-силното оръжие на всяка религия и ИД го е доказала. Цанев допълни и че хакерите и "Анонимните" унищожават сайтовете на ислямистите, но попита защо не правят страници и за пропаганда срещу тях.

Стефан Цанев коментира и съвремието на българина, като призова хората да гледат по-весело и несериозно на живота. "Това приключение няма повторение", каза още писателят.

Според него да си отчаян е най-лесно, то не изисква никакви усилия. "Навеждаш глава, забиваш нос в земята и какво от това? Отчаяният човек не може да очаква промяна", каза още творецът.

Той посъветва хората, дори ако трябва да се преструват на весели, но да се преструват. "Имам един роман "Мравки и богове". Много често пиша на хората едно и също: "Ако не сме богове, поне да несе правим на мравки", каза още Стефан Цанев и пожела на българите да живеят като богове, не като мравки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

манолов

преди 8 години

Е то все едно пък някой използва бомби срещу ИД. Гръмнат тук там за парлама и това е! В отговор на атаката срещу Париж, Франция отговори с масови бомбардировки ... бяха изстреляни 20 бомби !!! 20 бомби! В нашто село като не кълве рибата гърмят с два пъти повече от французите бе хора!!! Какво става? Каква е тая смешна война? Джихадистите изклаха и разстреляха стотици мирни граждани, ние им отговаряме с "масирана бомбардировка" от 20 бомби! ??? !!!

46

Кой предаде Марков

преди 8 години

Цанев е комунистическо атеистиечн християнин като Левчев,Нешка Робева,агент Бор ,Кеворкян ..... Те вярват не на Господ ,а на Баба Ванга .Като Путин и руските езичници .

45

Цанев ,кажи си

преди 8 години

Цанев,Цанев .Защо лъжеш Цанев .Нерон ,Домициан ,Траян ,Деций и любимия ти Деоклециан требеха християни ,а горките хора просто умираха смело за вярата си в Христа .Живееха сериозно ,а ония искаха да бъдат блудници и демони като тях .Това беше греха им .После Рим се осъзна и се покръсти ...Езичеството не беше гонено от християните ,а от римляните както гонеха християните.Ама ти не ги знаеш тия неща.Някой от тия ислямисти да ти мяза на християнски светец .По скоро на касапин .

fallback