Снимка: агенция Монитор
fallback

Град Смядово чака баба Гинка, новата тотомилионерка, с нетърпение. Минувачите по улица "Възрожденска", където живее тя, хвърлят дълбоки погледи към прозорците на къщата й с надежда да видят някого, разказва "Монитор".

Такъв поглед хвърля и 70-годишната комшийка Иванка Ганева. Пробва и на вратата, но е заключено. Иванка пък идва с претекст, че трябва да вземе чесън за садене. Чесънът бил обещан отдавна, но жената чак сега се сетила да дойде.

Oще по темата

И Иванка, както останалите хора от Смядово, чула от телевизията, че баба Гинка взела милионите от "Тото 2 Зодиак". Искала обаче да разбере новината от първа ръка. Уви, семейството на тотомилионерката било още в София.

Иванка и миналата седмица ходила да търси съседката си, но я посрещнал мъжът й Иван и казал, че баба Гинка я няма. Цяла седмица, докато се разбули името на печелившия, нито Гинка, нито Иван се издали, че милионите са дошли при тях.

Мълчали си и не показали с нищо, че във фамилията им е влязла печалбата, мълчали и дъщерята, и зетят на баба Гинка. Румяна и Костадин имат крайпътно заведение на влизане в Смядово и цяла седмица ни лук яли, ни лук мирисали, заедно с персонала и посетителите обсъждали хипотетичния печеливш, без да се издадат, че това е тяхната баба Гинка.

Смядовчани описват баба Гинка като скромна женица. Трудовият й живот минал като касиерка в бившата ТПК "Металик". Мъжът й Иван пък бил тракторист. Иван сам си изкарвал хляба, след като баща му загинал на 26 март 1945 година при село Терез Бирка в Унгария по време на Втората световна война. Сега плоча напомня, че в дома на баба Гинка някога е живял свекър й, герой от войната.

"Иван и той е много добър човек, събираме се често ей тука на улицата, като извади една маса, сега ги чакаме да се върнат и да почерпят, радваме им се, да са живи и здрави да си харчат печалбата", коментира съседката баба Иванка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 8 години

Чесъна да го окачи на вратата,че от вампири няма отърване занапред

20

щщд

преди 8 години

Дали баба Гинка ще ми даде чесън и на мен ?

19

Анонимен

преди 8 години

NE E ISTINA--NIKOGA NIKAKAV FISH NE E PUSKALA GENATA.

fallback