Снимка: Facebook
fallback

Една от най-съществените промени, която вчера направихме е да подкрепим отпадането на забраната за онлайн застраховането, каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред БНТ.

"В текста на вносителя има изрична забрана с това да се сключват застраховки онлайн", заяви Добрев.

"Този кодекс за застраховането е минал само на първо четене. Сега в момента се разглежда на второ четене от икономическа комисия и знаете между първо и второ четене могат да бъдат правени промени в него", уточни той.

"Ако позволим онлайн застраховането това означава, че застраховката ще бъде по-евтина", разясни Делян Добрев.

Oще по темата

"От една страна заради конкуренцията между различните застрахователи и публичността на техните оферти, от друга страна поради факта, че ще отпаднат застрахователните брокери. Когато си сключиш застраховка онлайн с кредитна или дебитна карта, няма нужда да се наема застрахователен брокер, който да търси клиенти и съответно да получава отстъпка за това", коментира Добрев.

По думите му тези отстъпки никак не са малки. Те вариват между 15-20% , 30-40% в случаите с автокаско. "От една застраховка "Гражданска отговорност" , която за следващата година вероятно ще струва между 150-200 лв. за различните видове автомобили и различните застрахователи, онлайн застраховката ще спести между 20 и 40 лева", допълни още депутатът.

"В момента говорим за поскъпване на винетките например, ето ви един пример как винетката заедно със застраховката сумарно могат да излязат дори по-евтини, отколкото през 2015 г., въпреки увеличението цената на винетките”, каза още Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 8 години

Тоя Делян, който подари златото на България за жълти стотинки, по - добре да се скрие и да не се обажда, че скоро народен съд ще го съди!

23

ПРОСТО МАЛОУЛМНО

преди 8 години

TEзи които са за този "Онлайн".,само че изобщо не им е ясно,КАК ЩЕ СТАНЕ това фИЗИЧЕСКИ,kато отпаднат Брокерите,,,Вие Нормални ли сте Гробаджии...За да се издаде една Г.О трябват документи,които са необходими,съшо и време от 4..5 мин на полица.,.,Ако една фирма с 30 МПС отидат и поискат да им се скл застраховка,то трябва някой Застрах офис цял ден да спре да работи,А и Онлайн,,кой ще поеме този Обем,,***<това няма как да стане РЕАЛНО,

22

ГО

преди 8 години

Философията на застрахователния брокер е да защитава интересите на клиента, това е и основната идея за посредничеството в Европа и целия свят.Ако беше така лесно зачеркването на брокерите на Запад и в САЩ отдавна да са отпаднали от застрахователния пазар , а реалността е точно обратната - основния обем застраховки се осъществява от застрахователните посредници.Въпиюща НЕКОМПЕТЕНТНОСТ на бившия енергиен корифей / министър.Нека първо навлезе в материята и после да дава КОМПЕТЕНТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ.

fallback