Снимка: Reuters
fallback

Джихидистите си имат ръководство и ролята на разузнаването на всички страни да се ликвидират мозъците, които дават командите, смята бившия шеф на Националната разузнавателна служба ген. Бриго Аспарухов.

Oще по темата

Според него военна сухоземна операция срещу ИД до преди 4-5 месеца можеше да свърши работа, но сега вече, дори да бъде реализирана, ще има частичен успех.

"Всички трябва да са готови за операции срещу тероризма. Не дай Боже това да се случи у нас или да има повод да излезе армията и полицията", коментира той пред Нова телевизия.

Бриго Аспарухов е убеден, че атентаторите в Париж са постигнали целта си, която е да всяват страх.

"Затова терористичните атаки са насочени към най-неочаквани места, където най-много боли", коментира бившият директор на НРС.

"Болката от събитията в Париж е много прясна, хората още обсъждат хаотично този въпрос. Специалистите трябва да си отговорят на един въпрос: Защо? Защо джихадистите привличат млади хора от Европа, защо европейци, при това хиляди, изпълняват такива задачи?", настоя той.

Бриго Аспарухов напомни, че тероризъм винаги е имало, но левият тероризъм например е бил в името на нещо и атентаторите винаги са оставяли послания. Сега, според него, става въпрос наистина за война.

"Въпросът е какво може да се прави оттук нататък", коментира Бриго Аспарухов.

Бившият шеф на НРС призна, че в България има прекрасни арабисти, работили в службите и разузнаването ни е било от едно от силните в арабския свят.

"Имаха всички възможности, които може да си представите от арсенала в разузнаването. Сега нещата са коренно различни", съжали той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 8 години

Викнете и дядо Йошики Шиноха , героя от Лондонското метроТой има "усет" за терористиПърво бие, после пита

5

Гответе микроскопите

преди 8 години

щото тия "мозъци" трябва да са много миниатюрни за да са такива шмиргели тия от ИД. Пропуснати от еволюцията в последните 2000 години

4

Анонимен

преди 8 години

Явно част от бежанците с таблети и смартфони са фенове на играта "Angry Birds", и след като не са се снимали с мама Меркел, са се изнервили нещо. Нещо явно не се вписват в картинката на толерантното мултукултурно колониално европейско блато. Ако може някой да дойде да работи нискоклавалифициарана работа за по-малко пари, след като сме му сринали всичко и сме му обещали това което никой не му е обещавал. Алчността на шепа хора е причината за евроидиотизма.

fallback