Владислав Горанов. Снимка: архив, БулФото
fallback

Подкрепата за държавния бюджет е подкрепа за правителството. Неприемането му означава бламирането на всяко едно правителство. Това каза пред журналисти финансовият министър Владислав Горанов, след като парламентарните икономическа и бюджетна комисия гласуваха бюджета.

Oще по темата
Той очаква на първо гласуване в пленарна зала да бъде получена необходимата подкрепа.

Запитан за решението на правителството да оттегли предвиденото намаляване на привилегии за МВР заради последвалите протести, той каза, че темите за преструктуриране на МВР и отбраната ще се обсъждат в диалог между народните представители, правителството и синдикатите от двете сфери.

"Добрата новина е, че промяна ще има. За следващата година за двата сектора са осигурени над 300 млн. лв. повече. Но вероятността да се окажем неудовлетворени от ефективността на тези разходи и работата на тези системи в следващите години е висока", каза той.

На въпрос за уличните протести на служители на МВР той каза, че промяна ще има, ако обществото поиска такава.

Още новини за бюджета четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Дръндер

преди 8 години

Ми не ви подкрепяме, което си е вярно вярно е! Не се лъжете от изборите за кмет, след преяжденето идва главоболието и някои други неприятни неща! Време ви е да си ходите преядохте с власт, чака ви участта на НДСВ!

22

Шаран_БГ

преди 8 години

Няма страшно, Горанов ефенди - вдигай данъцит !!Светът стана много малък. Днес си тук, утре я на Аруба, я на Уолстрийт !Възможно е, господин Президентът да те направи и конституционен съдия ..Защо ли всичките финансови министри на Подмяната получават одобрително потупване по рамото от чичо САМ ? Чудна работа ....... Неведоми са пътищата ти, Господи !

21

MIMA

преди 8 години

PARITE GI OTKRADNAHTE S OINIQ CHERNIQ PRESTAPNIK S OBRASNATATA KRATUNA MUTRATA I SEGA SE CUDITE OTKADE DA SVARJETE DVATA KRAQ ZASHTOTO NARODA SE USESHTA I MNOGO SKORO S MUTRAKA SHTE QDETE HU.IQ GADNI MUTRI POJARNIKARSKI GERBESKI ***

fallback