Снимка: Bulphoto
fallback

Шефката на Народното събрание Цецка Цачева ще направи проверка кога и от кой е взето решението Вселенският патриарх Вертоломей да бъде награден с орден "Стара планина".

Oще по темата

Той беше награден с най-високото държавно отличие от президента Росен Плевнелиев в понеделник. 

Визитата на Вселенския патриарх се превърна в скандал заради претенциите му към български светини. Затова и вчера Вертоломей бе изпратен със спонтанен протест.  

В началото на днешното заседание на Народното събрание лидерът на БСП Михаил Миков попита на кое заседание на Министерски съвет е взето решениетоза награждаването на Вертоломей. Той обясни и че указът за отличаването не е публикуван в Държавен вестник.

Лидерът на БСП призова Цачева да направи проверка и да спре публикуването на указа докато не се установи истината. "Ще се запозная дали има такова решение", каза Цачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Прилика

преди 8 години

Каква е приликата между човека Росен Плевнелиев и човека Вартоломей.1 прилика: Предател награди предател. (Предател на България напради предател на Православието и антибългарин)2 прилика: Плевнелиев не трябва да е президент, Вартоломей патриарх, защото с греховете и делата си се показаха недостойни.

59

ясно

преди 8 години

ясно е вече кой е направил предложението - председателят на БАН Стефан воденичаров, който се гласи за кандидат-президент

58

Харесвам го 2

преди 8 години

Детето като се наака същата поза заема.

fallback