Снимка: архив БТА

Стотици полицаи блокираха отново Орлов мост. Малко след 18,30 ч. те излязоха на пътното платно и затвориха изцяло движението по бул. "Цар Освободител" и "Евлоги Георгиев".

Вече започнаха да се образуват задръствания по "Цариградско шосе" и "Евлоги Георгиев".

За разлика от вчера, когато автомобилите успяваха да стигнат до кръстовището и частично да преминават, тази вечер в района има разположени сили на жандармерията, а движението се отбива.

Сред протестиращите има и служители на Съдебна охрана.

Всички те отстояват позицията да не бъдат намалявани социалните им придобивки и не са съгласни с предложения проект на бюджет в системата за сигурността за 2016 година.

Много от протестиращите служители на реда дойдоха с децата си.

Засилено е присъствието на жандармерия, която да следи за реда по време на протеста. През целия ден обаче във Facebook протестиращите полицаи се призоваваха да се въздържат от провокации.

Протестът на полицаите е мълчалив и обстановката е спокойна.

Протестиращите полицаи се разотидоха към 20 часа, до когато протестът беше разрешен.

Служителите на плевенската полиция също така продължават протестните си действия. Тази вечер те отново са блокирали в 18.00 ч. движението на главния път София-Русе в района срещу хипермаркет МЕТРО. Това съобщи за БТА представителят на синдиката Милена Любенова.

По думите й тази вечер на мястото на протеста са се събрали около 800 души. Отново са подкрепени с присъствие на служители от Съдебна охрана, от охраната на затвора. Някои от протестиращите са пристигнали на мястото с целите си семейства и ще останат на пътя с тях около час.

Любенова посочи, че в Областната дирекция до момента не са предприемани наказания на участници в протеста снощи. Тя допълни, че от синдикатите са готови за преговори, но без да им се оказва натиск.

Десетки бургаски служители на реда пък се събраха на пл. „Тройката”, за да обсъдят проблемите в сектор „Сигурност”, предаде "Фокус" . Те са разделени на групички, като подчертаха, че не са организирани от синдикатите. Самите синдикалисти също обявиха по-рано днес, че няма да организират протести, но ще присъстват на събирания.

По думите на служител от Бургаския затвор върху тях не е упражняван натиск да не се включват в досегашните протестите, но допълни, че е чувал оплаквания от колеги от РУП-вете в областта. Той обясни, че към момента не са подавани молби за напускане на работещи в местния затвор.

Служител от "Гранична полиция" допълни, че не е получавал униформа от 2-3 години насам и добави, че при тях не са подавани молби за напускане. Той бе категоричен, че не е упражняван натиск върху колегите му да не се включват в вчерашните протестни действия. Граничният полицай каза още, че условията за работа при тях са сравнително добри.

Около 1000 души, служители на МВР и военни, са се събрали на пл. „Централен” в Пловдив. Служителите на МВР решиха да се присъединят към протестиращите военни и преминаха пътя от сградата на Областната дирекция на МВР до пл. „Централен”. Там бяха посрещнати с аплодисменти и възгласи от своите колеги от армията. Протестът протича спокойно, недоволните полицаи нямат намерения да блокират кръстовища в града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase