Снимка: Булфото

Полицейските протести срещу орязването на привилегии на униформените продължават. За трети ден недоволни служители на МВР излязоха на улицата в различни градове. Други се канят да протестират довечера отново.

Напрежението избухна в понеделник, когато стана ясно, че финансовият министър Владислав Горанов е предложил чрез бюджета за догодина намаляване на заплатите при пенсиониране за полицаите от 20 на 10, на надбавките за прослужено време и на дните отпуск.

Още по темата

След първите протести кабинетът отстъпи и реши намаляването на заплатите да е само за новопостъпващите служители на МВР. Недоволството обаче не секна. Вчера полицаи блокираха кръстовища в различни градове в страната, протестираха и пред парламента, викайки: "Боклуци" към депутатите.

Днес акциите продължиха. Около 120 служители на МВР протестираха пред областната дирекция в Благоевград. Подкрепиха ги студенти от Югозападния университет и регионалният лидер на КНСБ, съобщи БНР.

Включиха се полицаи и огнеборци, както и служители на гранична полиция. Улицата не беше блокирана, но движението беше периодично спирано с организирано пресичане на пешеходната пътека. Протестът ще бъде подновен в 17.30 часа.

Над 100 служители на ОД на МВР в Пловдив и днес се събраха в обедната си почивка пред сградата на дирекцията. 

"Не отстъпваме от исканията си да отпаднат всички предвидени от правителството ограничения спрямо системата, заложени в бюджета за следващата година", казаха протестиращите.

Пловдивските полицаи ще се съберат отново в 17.30 часа пред сградата на ОД на МВР. Протест имаше и в Сливен. Очакват  се и шествия в други градове на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase