Снимка: архив, БулФото
fallback

Учебниците да имат пределна цена, обсъждат в Министерството на образованието.

Oще по темата

Зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева каза, че ще има възможност и за отклонения нагоре или надолу, но те съответно ще бъдат аргументирани.

За да бъде първо абсолютна публична и прозрачна процедурата на създаването на този продукт, за да може да бъде ориентир за учителите и директорите, родителите, себестойността на съответния учебник, за да бъдат поставени при абсолютно равни условия всички издателства, разясни Кастрева.

Пред БНР министърът на образованието Тодор Танев каза, че докато е на този пост, изучаваният материал по  български език и литература върху Христо Ботев и Иван Вазов би могъл само да се увеличава, а не да намалява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 8 години

До Как трябва да бъдеМного добре казано

8

Как трябва да бъде

преди 8 години

ВСЕКИ ученик трябва да получи БЕЗПЛАТНО в началото на учебната година по един комплект учебници, тетрадки и останалите учебни пособия, които ще му бъдат необходими през тази учебна година!Ако ученикът престане да посещава училище, задължително трябва да върне всичко това. Ако някои от нещата, които е получил безплатно са повредени или изразходени, родителите му следва да ги заплатят на държавата. Ако нямат пари, ще ги отработят с обществено полезен труд.

7

Анонимен

преди 8 години

6TOM SA DARJAVNA PORA4KA,I NE SE PLA6TAT OT XORATA SIGORNO 6TE STRYVAT NAI MALKO 50 KINTAA,DORI I POVE4E ZA NQKOI PO SPECILANI,

fallback